avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cuantum pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cuantum pensie alimentara

Am o fetita de trei ani ,iar de doi ani i s-a stabilit tatalui care atunci lucra o pensie de 150 lei.Acum nu mai lucreaza de vreo sapte luni si ar vrea o reducere a pensiei motivand ca e prea mult,care este suma minima pe care ar trebui sa o plateasca avand in vedere ca si in momentul stabilirii pensiei avea salariul minim pe economie?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:20, 16 Ianuarie 2011
In aceasta situatie,daca tatal dovedeste ca nu este incadrat in munca,pensia se va micsora,avandu-se in vedere ca baza de calcul,salariul minim pe economia nationala
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Nu cred ca poate obtine micsoararea pensiei intrucit salariul minim este de 670 lei iar suma la care poate3 fi obligat este 1/4 din acesta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gherasimanto gherasimanto Buna seara, Sotul meu are de platit pensie alimentara pentru un copil rezultat dintr o relatie de cincubinaj. In urma procesului de stabilire al ... (vezi toată discuția)
Procent sau suma fixa pentru pensie e intretinere ariana21 ariana21 Buna seara...Cat e 1/4 venit minim pe economie in anul 2009? am o hotarare definitiva si nu stiu cati bani treb sa primesc in fiecare luna...mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Explicati-mi hotarararea judecatoreasca !(va rog) karenina-roman karenina-roman Va rog frumos,explicati-mi si mie urmatoarea hot.jud.: ,,Majoreaza obligatia de intretinere stabilita prin sentinta civila nr.x/zzzz,a judecatoriei X , de la ... (vezi toată discuția)