avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cursuri de calificare - somer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cursuri de calificare - somer

Buna ziua,

Am si eu o intrebare:daca sunt somer,am 55 de ani,beneficiez de somaj din august 2010,si de pe 25 ianuarie 2011 trebuie sa fac cursuri de calificare,mi se va sista somajul pe perioada cursurilor de calificare?care este durata acestor cursuri?...si daca exista posibilitatea angajarii de catre firma ce realizeaza cursurile,imediat dupa terminarea acestora.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:27, 16 Ianuarie 2011
1. Daca cursurile de calificare se desfasoara sub auspiciile Agentiei de Somaj primiti indemnizatia de somaj pe timpul cursurilor.
2. Daca v-ati inscris dvd., din proprie initiativa la cursuri organizate de alta institutie este bine sa luati legatura cu Agentia de Somaj sa primiti acceptul acesteia.
3. Durata cursurilor este in functie de meserie si este stabilita de organizatorul cursului, cu avizul Min.Muncii si Min.Educatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri de recalificare profesionala a somerilor ARMIN54 ARMIN54 Doresc sa aflu daca, la persoanele care sunt in somaj si au varsta peste 55 de ani, este obligatoriu sa participe la cursurile de reformare profesionala,sau ... (vezi toată discuția)
Art.55 lit b urmat de somaj gheorghita gheorghita Buna ziua Va urmaresc de ceva vreme . Doresc si eu sa cunosc parerea d-voastra in urmatoarea problema. Am incetat activitatea din cadrul companiei cf. ... (vezi toată discuția)