Deciziile Curtii Constitutionale privind continutuLegii 221/2009 privind condamnãrile cu caracter politic ºi mãsurile administrative asimilate acestora,
Inca nu am aprofundat subiectul..o voi face in cel mai scurt timp, momentan doar am citit deciziile din noiembrie...incalificabile din punctul de vederea la echilibrului si predictibilitati normative, insa, trebuie sa ne repliem si sa ne documentam...in ceea ce ma priveste, la prima vedere, consider ca in dosarele aflate pe rolul instantei nu retoactiveaza efectele deciziei si se aplica prevederile legii cadru art.5 declarat ulterior neconstitutional, iar pentru actiunile ce vor fi depuse sau au fost depuse ulterior declararii neconstitutionalitatii voi invoca, ca si temei legal dreptul comun, in cazul actiunii formulate direct de cel impotriva celui care s/a luat masura..mai greu va fi sa gandim un temei juridic adecvat pentru actiunile formulate dupa declararea neconstitutionalitatii textului amintit de catre urmasii celor impotriva carora s/au luat masurile in cauza....caci aici dreptul comun national nu permiteo astfel de formulare..
Dupa parerea mea problema ii vizeaza pe toti indiferent de momentul in care a fost sesizata instanta de judecata.
Doar daca exista cineva care a apucat sa aiba o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila nu va fi afectat de aceste decizii ale Curtii Constitutionale.
Mai exista si posibilitatea de a se modifica legea...aceasta fiind practic singura salvare efectiva...
In conditiile legislative actuale singurii care ar putea avea sanse ar putea fi cei care nu au fost despagubiti anterior dar nici eu nu am apucat sa studiez acest aspect intrucat nu m-am inteles cu clientul...
Am lansat discutia in ideea unor puncte de vedere fundamentate, motivate fie din punctul de vedere normativ, fie din punctul de vedere al aplicarii principiilor de drept..daca sunt si cred ca sunt texte de drept UE sau internationale care prevad ca in atare situatii se creaza o discriminare, un tratament inechitabil, diferentiat...se poate castiga