avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venit minim garantat sau pensie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venit minim garantat sau pensie?

Mama mea, S.E. are 54 de ani si o vechime in munca de 21 de ani si 9 luni.A lucrat ca infirmiera in spital. Nu a mai lucrat din 1999 datorita disponibilizarilor.Nimeni nu a angajat-o. Au spus ca e in varsta. Locuieste cu mine intr-un apartament cu chirie de la primarie. Nu obtine niciun fel de venituri, nu detine terenuri agricole in proprietate, nu beneficiaza de ajutor de somaj ori ajutor social si nici pensie.Nu are niciun venit,nici casa nu avem.Fiind si vaduva nu are nimic, nimic. Nici macar un petic de pamant sa poata creste macar 3 rate. In casa, de la moartea tatalui meu din 2009, eu aduc un salariu de 780 de lei(lucrez in invatamant). In aceste conditii mizerabile de trai, poate cere venitul minim garantat sau o pensie? Cum sa procedam? Fiind sub limita existentei poate exista si in cazul de fata o solutie.????? Va multumesc respectuos.!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 14:51, 16 Ianuarie 2011
Buna ziua !
Faceti dosar pentru acordarea ajutorului social la primaria de domiciliu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venitul minim garantat- condiții Alinne Alinne Tatăl meu are 62 de ani. A lucrat în grupa II de muncă,dar cel de la resurse umane nu i-a trecut în cartea de muncă grupa a II,deși i s-au ... (vezi toată discuția)
Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. ... natasav natasav Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. Am facut cerere la DGASPS pentru institutionalizare de aproximativ 1 an cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare, sau pensie de urmas? elena cailean elena cailean am o sora care a ramas vaduva, in urma cu 2 luni.ea a fost casatorita cu sotul ei 25 de ani, nu au avut copii impreuna, doar ea are un copil dinainte de ... (vezi toată discuția)