avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venitul minim garantat- condiții
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venitul minim garantat- condiții

Tatăl meu are 62 de ani. A lucrat în grupa II de muncă,dar cel de la resurse umane nu i-a trecut în cartea de muncă grupa a II,deși i s-au reținut contribuțiile pentru aceasta, iar din acest motiv nu s-a putut pensiona anticipat. La vârsta lui nu-l mai angajază nimeni, astfel încât acum nu are niciun venit. S-a mutat la țară unde are o vacă, 2 oi și 5000 mp pământ fâneață, nu arabil fiind situat în zona montană. Poate primii ajutor social sau orice alt ajutor de sprijin?
Cel mai recent răspuns: Alinne , utilizator 23:28, 31 August 2013
Daca are un stagiu de cotizare la pensie de minimum 35 de ani poate solicita pensie anticipata partiala care oricum va fi mai mare decat ajutorul social.
Mulțumesc pentru răspuns! Din păcate nu are stagiul de cotizare de 35 de ani, din cauza acelei omisiuni a celui de la resurse umane( șeful de cadre), și de aceea întrebam dacă poate obține un ajutor social fiind văduv și fără nici un venit.
1. Nu inteleg in ce consta omisiunea celor de la Resurse umane:
- daca a lucrat si a fost incadrat in gr. a II-a de munca, cu respectarea procedurii legale i se poate elibera o adeverinta tip, pevazuta de lege, prin care i se atesta perioada lucrata in grupa superioara de munca;
- daca nu s-a respectat procedura legala si nu a fost incadrat in grupa superioara de munca, atunci, in perioada respectiva, nu i se poate elibera adeverinta.

2 Cititi pe:
www.avocatnet.ro/content/for...
si vedeti care era procedura si daca o indeplineste poate sa intenteze actiune la Tribunal impotriva angajatorului.

3. Pentru ajutorul social intrati pe:
[ link extern ]
si ce scrie acolo este valabil pentru toate primariile din tara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Alinne a scris:

...S-a mutat la țară unde are o vacă, 2 oi și 5000 mp pământ fâneață, nu arabil fiind situat în zona montană. Poate primii ajutor social sau orice alt ajutor de sprijin?
....

și de aceea întrebam dacă poate obține un ajutor social fiind văduv și fără nici un venit.

In speta, in conditiile mentionate de dvs va putea beneficia de ajutorul social.
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare dodoambra dodoambra Buna ziua, Am 62 de ani inpliniti in octombrie 2013 (nascut in 1951) Sunt angajat din 1977 septembrie ca inginer. Repartitia am avut-o la o intreprindere cu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa munca mihaifazacas mihaifazacas Solicit eliberarea unei adeverinte din care sa reiasa perioada care am lucrat in cadrul grupei a2a. Imi spun de la resurse umane ca nu au ce le trebuie sa mi ... (vezi toată discuția)
Incadrare grupa de munca cfr dorin27a dorin27a Tatal meu a lucrat patru ani la CFR in perioada 1991-1995 ajungand aproape de varsta de pensionare a verificat adeverintele si documentele pe care le ... (vezi toată discuția)