am activitate suspendata dei 01.08.2010. in luna mai 2011 vreau sa reincep activitatea. momentan sunt trecut ca platitor de impozit pe profit. trebuie sa depun pana pe data de 20.01.2011 declaratia 010 ca sa revin la platitor de impozit pe venitul microintreprinderilor sau o voi depune in momentul cand incep activitatea? am inteles ca, odata cu suspendarea activitatii mi-au suspendat si dreptul de deducere a TVA, devenind si neplatitor de TVA. ca sa raman neplatitor de TVA trebuie sa depun declaratia pana pe 20.01.2011 sau raman neplatitor de TVA si cand incep activitatea? trebuie sa depun declaratiile 392 si 394 sau, daca am obtinut derogarea de la finante, nu mai sunt obligat sa fac aceste declaratii?
Pentru a trece anul acesta la optiunea de platitor impozit pe venit trebuie sa aveti cel putin 1 salariat la data de 31.12.2010.Declaratia se depune pana la 30.01.2011.
Nu este obligatoriu ca ANAF-ul din oficiu sa va fi trecut ca si neplatitor de tva.Daca este asa trebuia sa primiti instiintare de la ANAF in acest sens.Cel mai bine este sa mergeti la finante sa verificati vectorul fiscal.
Cu privire la regimul derogatoriu aveti aici ce declaratii se supun acestuia-
Declaratiile fiscale pentru care se aplica regimul derogatoriu
Sunt supuse regimului de declarare derogatoriu urmatoarele declaratii fiscale:
a) formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat"
b) formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit"
c) formularul 102 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul asigurarilor sociale si fondurilor speciale"
d) formularul 103 "Declaratie privind accizele"
e) formularul 104 "Declaratie privind distribuirea intre asociati a
veniturilor si cheltuielilor"
f) formularul 120 "Decont privind accizele"
g) formularul 130 "Decont privind impozitul la titeiul din productia interna"
h) formularul 300 "Decont de taxa pe valoarea adaugata"
Da, exista regim derogatoriu doar daca ati depus cerere si vi s-a aprobat de catre Adm. Financiara. Nu s-a aprobat la cei care aveau debite sau declaratii nedepuse. Deci daca nu ati facut cerere si sunteti in suspendare, trebuie sa depuneti toate Declaratiile chiar cu "0".
Si inca ceva, daca vreti sa va declarati micro si sunteti cu activitatea suspendata, ar trebui sa va declarati reluarea activitatii cel putin din 31.12.2010, altfel nu cred ca indepliniti conditiile. Deci intocmiti actul aditional ptr. ORC , reluare activitate cu data de 31.12.2010. In bilant veti avea la 31.12.2010 nr mediu declarat 1- pt ca banuiesc ca ati avut salariati pana la suspendare (cel putin 1) si pt 2011, incadrati acum din ianuarie un om si cu 1-2 ore, doar sa aveti conditia de micro. Declaratia 010 pt micro se poate depune pana la 31.01.2011.
Sau v-a spus cineva ca va puteti declara micro si daca sunteti in suspendare??? As vrea sa stiu si eu daca se poate.
Bafta! Sper sa va descurcati! Acesti guvernati au dat niste legi aiurea, neclare, interpretabile...putem innebuni, intreband cum sa ne descurcam in acest hatis.
Daca aveti suspendata activitatea nu puteti depune declaratia 010.Pentru trecerea de la platitor de impozit pe profit la impozit pe venit trebuie indeplinite cateva criterii printre care si faptul ca la data de 31.12.2010 sa existe salariati,nu in bilantul anului 2010.
Nu vad de ce si-ar relua activitatea deoarece acest impozit pe venit de 3% nu il avantajeaza pe user nici nu il dezavantajeaza(impozitul (obligativitatea platii impozitului minim s-a abrogat).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
392a
mmanu
am o firma fara activitate de cativa ani care este suspenata din mai 2009 si am si derogare de la finante
intrebarea mea este daca in afara de decl.101 si de ... (vezi toată discuția)