Am o societate la parterul unui bloc cu repartitoare, gigacaloria in orasul nostru fiind 619 lei am pus centrala pe curent, este mult mai rentabila, si ne-am debransat, am anuntat din vara si firma de repartitoare si asociatia si firma furnizoare de agent termic, aflata acum in lichidare. Mai sunt inca 6 firme in acelasi bloc, care s-au debransat cu multi ani in urma, niciuna nu primeste facturi de pierderi, nici pe noiembrie, nici pe decembrie si nici nu au macar tevi izolate, una dintre firme este chiar pe scara noastra [toate scarile au montate repartitoare de costuri]. Le tot fac adrese celor cu caldura, dar nici nu au venit sa vada ca sunt izolate tevile, asociatia nu ne baga in seama, firma de repartitoare la fel. Firma distribuitoare de caldura nici nu ne-a raspuns macar la adresa din vara, prin care le-am comunicat ca anulam contractul de caldura, ne tot factureaza in temeiul art 969 Cod Civil, iar noi le scriem inapoi cu art 970 acelasi cod si le trimitem facturile inapoi. Oare pot sa-i dau in judecata ca factureaza energie termica si nu pierderi sau nu? De ce oare ne factureaza numai noua, suntem 2 salariati si firma o duce cam greu, cu criza asta, dar nu avem nicio datorie la nimeni. In urma cu trei ani a fost o teava sparta de incalzire a blocului, atunci au sarit pe noi toti vecinii, au facut cei de la firma de caldura o gaura de 1 m cub chiar in magazin, nu au mai astupat-o, ne-au silit sa inchidem 2 zile si sa curatam si sa astupam singuri, fara sa ne despagubeasca nimeni, si n-au inlocuit decat conducta de tur, iar dupa doi ani am luat-o de la capat cu cea de retur, dar a trecut si am contribuit si noi la costul tuturor reparatiilor. Acum chiar am ramas de fraieri, la noi in Ardeal e o vorba" da pe calul care trage" ce naiba sa facem , credeti ca as putea sa ma adresez primariei, garzii financiare, politiei sau instantei? Firma noastra este din 1992, TEHNICO MEDICAL se numeste, primeste anual premii de la camera de comert, dar cu ce ma incalzesc premiile daca nici macar in paranteza fie spus doi ani la rand am accesat pentru fonduri europene si nu si nu... Firma de caldura ce factureaza doar unora se numeste ACVACALOR si este in atentia DNA si repet, in insolventa.