am o casa a carei constructie am inceputo in anul 1998.mentionez faptul ca in acel an nu eram proprietara eu ci parintii.casa am terminat-o abia in anul2008;dar din 2005 am devenit proprietara terenului prin taxa de succesiune facuta cu fratii mei dupa decesul parintilor dupa succesiune fratii mei au ramas cu casa parinteasca si celelalte terenuri iar eu cu acest teren pe care incepusem sa construiesc aceasta casa construita fara autorizatie.terenul a fost extravilan ,acum afost inclus in intravilan.cum pot intra in legalitate?
Exista procedura legalizarii constructiei. Iata in continuare de ce aveti nevoie:
ACTE NECESARE PENTRU Legalizare constructii realizate fara AC
1.
Cerere tip – completata integral si corect.
2.
Extras CF actualizat, original (nu mai vechi de 6 luni) si schita CF
3.
Proiect la nivel de autorizatie de construire (plan de situatie pe ridicare topo vizat de OCOT , planurile tuturor nivelurilor sectiuni fatade, plan fundatii), intocmite conform Legii 10/1995, Legea 50/1991 actualizata prin decret privind promulgarea legii pentru modificarea si completarea legii 50/1991 in anul 2006 privind actualizarea executarii lucrarii de constructii, Ord. 1943/2001 MLPAT, Ord.80/N/86, Legea nr. 114/1996 – in 2 exemplare.
4.
Memoriu de instalatii si schema coloanelor.
5.
Studiu GEO
6.
Expertiza tehnica si valorica in 2 exemplare
7.
Dovada achitarii taxei legale a certificatului de urbanism de dare in folosinta, respectiv chitanta de la casieria Primariei.
8.
Acord notarial al proprietarilor imobilelor invecinate in cazul amplasarii constructiilor pe hotar, cat si in cazul in care distanta fata de limita de proprietate nu permite executarea lucrarilor de finisaj fara afectarea proprietatii invecinate.
9.
Contractele de la furnizorii de utilitati care asigura functionalitatea constructiei (alimentare apa, canal, gaz, energie electrica, energie termica, telecomunicatii)
10.
Aviz Directia de Sanatate Publica, conform Ord. Min.Sanatatii nr. 536/1997 si Ord. Min. Sanatatii nr. 33/99 anexa 1(pentru constructiile neracordate la reteua apa, canal a municipiului)
11.
Se va respecta Codul Civil privind vecinatatile.