avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare constructie fara autorizatie

am incheiat un precontract de vanzare cumparare a unei case.
1. proprietarul actual al casei are contract de vanzare cumparare a casei si a terenului in care se specifica ca constructia a fost edificata de catre fostii vanzatori in timpul casatoriei ca bun comun fara autorizatie de constructie.
2. in extrasul de carte funciara pentru informare, sunt mentionate urmatoarele:teren indiviz si 2 constructii extratabulare;
3.din momentul cumpararii acestei case se plateste inpozitul aferent, dupa cum rezulta si din istoricul de rol fiscal;
cum se poate intabula aceasta constructie?
Cel mai recent răspuns: arhistar impex , Alte profesii 12:02, 28 Iulie 2011
Din ce an dateaza constructia?
Ordonanta 64/2010, care modifica si completeaza L.7/1996, prevede posibilitatea intabularii constructiilor.Plan cadastral executate de catre un expert topo, cerrtificat fiscal, rol agricol,
Luati legatura cu un expert topo autorizat, care va va indica pasii de urmat, conform Ordonantei respective.
conform istoricului de rol fiscal in perioada aferenta anilor 1966-1975 un teren "neconstruibil si cultivat"rectificat ulterior cu un imobil cladire si teren.
in prezent atualul proprietar figureaza cu imobilul si terenul respectiv.mentionez ca imobilul se afla in oras Constanta.
primaria constanta nu ia in considerare oug 64/2010

O.U.G 64/2010
32. La articolul 55, după alineatul (1) se introduc două
noi alineate, alineatele (11) si (12), cu următorul cuprins:
,,(11) În cazul construcţiilor realizate înainte de intrarea În
vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea şi completarea
Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de
construcţii şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor,
Înscrierea se face În baza:
a) autorizaţiei de construire sau, În lipsa acesteia, a
certificatului prin care se atestă că imobilul este Înregistrat În
registrul agricol, precum şi În evidenţele fiscale, eliberat de
primarul unităţii administrativ-teritoriale unde este amplasată
această constructie;
b) documentaţiei cadastrale.
Este o Ordonanta de urgenta a Guverniului si nu a Directorului General al ANCPI, prin urmare obligatorie.Cereti in scris eliberare rol fiscal si certificat fiscal.Primaria este obligata sa vi le elibereze.Mai departe mergeti cu acestea impreuna cu documentatia cadastrala efectuata de un expert topo, agreat de OCPI de unde sunteti, la intabulare.Nu primaria executa intabularea ci BIROU DE CARTE FUNCIARA, prin registrator, dupa verificarea actelor.
.Art. 11. - (1) Documentele tehnice ale cadastrului se
întocmesc la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, pentru
fiecare sector cadastral în parte, şi evidenţiază situaţia reală
constatată de comisia care a desfăşurat lucrările de specialitate
.'(6) Primarul unităţii administrativ-teritoriale, prin
compartimentele de resort din cadrul aparatului de specialitate
al acestuia, identifică deţinătorii imobilelor şi pune la dispoziţie
informaţiile şi evidenţele necesare deţinute de primărie

Alte discuții în legătură

Casa fara autorizatie adriana dj adriana dj am o casa a carei constructie am inceputo in anul 1998.mentionez faptul ca in acel an nu eram proprietara eu ci parintii.casa am terminat-o abia in ... (vezi toată discuția)
Pasi ptr construirea unei case ContSters87904 ContSters87904 Sunt sigura ca de acest subiect s-au lovit foarte multi dintre noi, ar fi bine sa stim cu totii, care ar fi pasii dupa achizitia unui teren ptr construirea ... (vezi toată discuția)
Autorizatie sau amenda....?!! gyg2007 gyg2007 Buna ziua ! As vrea sa va intreb si eu daca dupa 12 ani de la constructia casei mele s-a demonstrat ca nu a fost respectata autorizatia de constructie in ... (vezi toată discuția)