Buna ziua ! As vrea sa va intreb si eu daca dupa 12 ani de la constructia casei mele s-a demonstrat ca nu a fost respectata autorizatia de constructie in sensul ca lungimea casei ar fi mai mare cu 6 metri , respectandu-se aliniamentul, cum as putea sa fac sa intru in legalitate? Mentionez ca beneficiez de carte funciara , cadastru si intabulare iar cei de la primarie mi-au spus ca nu se poate da autorizatie retroactiva, deci....ce e de facut?
MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA1, Nr. 451/2.VII.2010
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ 64/2010
privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996
32. La articolul 55, după alineatul (1) se introduc două
noi alineate, alineatele (11) si (12), cu următorul cuprins:
,,(11) În cazul construcţiilor realizate înainte de intrarea În
vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea şi completarea
Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor,
Înscrierea se face În baza:
a) autorizaţiei de construire sau, În lipsa acesteia, a
certificatului prin care se atestă că imobilul este Înregistrat În
registrul agricol, precum şi În evidenţele fiscale, eliberat de
primarul unităţii administrativ-teritoriale construcţii şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor,
Înscrierea se face În baza:
a) autorizaţiei de construire sau, În lipsa acesteia, a
certificatului prin care se atestă că imobilul este Înregistrat În
registrul agricol, precum şi În evidenţele fiscale, eliberat de
primarul unităţii administrativ-teritoriale unde este amplasată
această constructie;
b) documentaţiei cadastrale.
Multumesc dar...nu prea inteleg ce ar trebui sa fac, aici se vorbeste de inscriere dar...unde?! Cu ate cuvinte in baza documentatiei cadastrale nu ar trebui sa am nici o problema?! Ar trebui sa merg la primarie?Iertati-ma dar chiar nu inteleg.....
Luati frumos Monitorul oficial 451/2010, si mergeti la primarie.Prezentati-l primarului si daca nu vrea, faceti o cerere scrisa la care vor trebui sa va raspunda in scris , referitor la art, mentionate(pe contencios adm. in 30 zile)