avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de constructie expirata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de constructie expirata

Autorizatia de constructie a expirat in 2007,deoarece lucrarile de constructie nu au ajuns la stadiul de finalizare,iar receptionarea lucrarilor nu s-a putut face din aceasta cauza.Lucrarile de constructie s-au terminat in anul 2010,dar nu corespund in intregime proiectului initial aprobat.Ce se poate face in acest caz pentru a intra in legalitate?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:42, 20 Iulie 2016
Raspuns: in legea 7 din 1996 se precizeaza:
Art. 36. - (1) Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se înscrie în cartea funciară în baza autorizaţiei de construire şi a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor semnat de reprezentantul autorităţii locale sau a unui certificat eliberat de autoritatea locală pe raza căreia este edificată construcţia, precum şi a unei documentaţii cadastrale.
(2) În cazul construcţiilor realizate înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor, înscrierea se face în baza:
a) autorizaţiei de construire sau, în lipsa acesteia, a certificatului, prin care se atestă informaţiile referitoare la construcţie şi deţinătorul acesteia, conform evidenţelor fiscale sau, după caz, celor din registrul agricol, eliberat de primarul unităţii administrativ-teritoriale unde este amplasată această construcţie;
b) documentaţiei cadastrale."
In concluzie, este necesar un certificat (adeverinta, sau specificat in subsolul certificatului de atestare fiscala anul efectuarii constructiei) emis de primarie din care sa reiasa constructiile edificate sau extinderile respective pentru care nu au fost emisa autorizatie de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate interpreta legea nr. 7/1996? Cris1971 Cris1971 Cum se poate interpreta Legea nr. 7/1996? [i]\\"Art. 36. - (1) Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se înscrie în cartea funciară în baza ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru o constructie din 1983 LIlianaK LIlianaK Buna ziua. As dori sa stiu daca pentru o constructie constand intr-o magazie transformata ulterior in magazin, construita in anul 1983 este necesara ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de extindere garaj din lemn ionchilalau ionchilalau Buna seara.Va rog sa-mi raspundeti daca un garaj din lemn construit in 1990,fara autorizatie de constructie a fost prins in actul de vanzare-cumparare,este ... (vezi toată discuția)