avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... autorizatie de extindere garaj din lemn
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

autorizatie de extindere garaj din lemn

Buna seara.Va rog sa-mi raspundeti daca un garaj din lemn construit in 1990,fara autorizatie de constructie a fost prins in actul de vanzare-cumparare,este legal,si daca se poate elibera autorizatie de extindere,extindere care a constat in nerespectarea totala a proiectului ,si, cat timp este valabila autorizatia de construire,si in ultimul rand cum se procedeaza la finalizarea lucrarii daca a fost chipurile legala.P.S. Va expun aceasta situatie ca vecin al acestei ,,constructii",si culmea se desfasoara si activitati fara autorizatii. Deocamdata atat,si in functie de raspuns va mai cer sprijinul.Si inca ceva...suntem propietarii unei pensiuni turistice de 3 stele si va dati seama de situatie. www.pensiunealina.ro .Cu multumiri. 0723265255 puiu
Cel mai recent răspuns: Mihaela.nicolicea , utilizator 17:22, 21 Februarie 2012
buna ziua,

legea nr.7/1996 art. 55 ind 1 prevede urmatoarele: În cazul construcţiilor realizate înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor, înscrierea se face în baza:
a) autorizaţiei de construire sau, în lipsa acesteia, a certificatului prin care se atestă că imobilul este înregistrat în registrul agricol, precum şi în evidenţele fiscale, eliberat de primarul unităţii administrativ-teritoriale unde este amplasată această construcţie; b) documentaţiei cadastrale.

Daca acest garaj:
- a fost edificat fara autorizatie de construire
- este edificat anterior anului 2001

se poate intabula in Cartea Funciara si i se poate intocmi o documentatie cadastrala.

In situatia existentei unei autorizatii de extindere a imobilului in cauza aceasta are mentionat in cuprinsul acesteia termenul de valabilitate .
terminarea lucrarilor se certifica prin incheierea procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor impreuna cu reprezentantul Primariei. la acest moment se verifica daca a fost sau nu respectata autorizatia de construire si se dispun masurile in cauza.
in baza autorizatiei de extindere, a procesului verbal de recptie finala si a documentatiei cadastrale se vor intabula lucrarile de extindere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pe un alt proprietar fairy_tooth89 fairy_tooth89 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra in acest sens, am primit mostenire de la parintii mei un teren intravilan. Inainte de a se dezbate mostenirea, ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa in urma sentintei - anexele nu sunt mentionate si nu s-au intabulat kadewe kadewe Buna ziua, Doresc sa postez urmatoarea intrebare,poate cineva ma ajuta ce pasi am de urmat,multumesc anticipat. In baza unei hotarari judecatoresti am ... (vezi toată discuția)
Cum se poate interpreta legea nr. 7/1996? Cris1971 Cris1971 Cum se poate interpreta Legea nr. 7/1996? [i]\\"Art. 36. - (1) Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se înscrie în cartea funciară în baza ... (vezi toată discuția)