avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare casa in urma sentintei - anexele nu sunt ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare casa in urma sentintei - anexele nu sunt mentionate si nu s-au intabulat

Buna ziua,
Doresc sa postez urmatoarea intrebare,poate cineva ma ajuta ce pasi am de urmat,multumesc anticipat.
In baza unei hotarari judecatoresti am obtinut autorizatia de constructie pentru o casa batraneasca construita in anul 1950(pe vremea aceea nu era necesara o autorizatie de constructi,locul a fost cumparat pe baza unei chitante de mana).
Instanta a hotarat ca ,cumpararea pamantului a fost legal si constructia deasemenea.Am facut actele necesare intabularii.Mi-au intabulat terenul,dar casa nu mi-a fost intabulata deoarece am solicitat la intabulare inafara de casa si anexele gospodaresti adica: wc,garaj si magazie lemne(toate in curte inafara casei,deoarece casa nu are utilitati),motivand ca acestea nu sunt specificate in hotararea judecatoreasca,
Am cerut parerea unui jurist,care mi-a comunicat ca trebuie sa cer la primaria de sector o autorizatie de constructie in regie proprie.
Ce trebuie sa fac in acest caz,cum sa merg mai departe?
Multumesc pentru lamuririle Dvs.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 19:09, 18 Martie 2013
Sa inteleg ca ati obtinut o hotarare care sa tina loc de act autentic prin care ati dobandit teren si constructie? In acea hotarare nu se mentiona nimic de dependinte?
da,magazia,wc-ul si garajul nu apar in hotararea judecatoreasca,numai terenul si casa, nu vor sa-mi intabuleze casa deoarece apar si anexele.WC-ul este necesar deoarece in casa nu sunt utilitati,magazia-se depoziteaza lemnele de iarna si garajul.Am cerut si intabularea cestora,iar cel care a facut masuratorile le-a introdus in schita
La finante figurati inscris si cu aceste anexe? De cand sunt edificate?
adevarat in hotararea judecatoreasca nu se specifica anexele.Terenul a fost intabulat dar casa nu din cauza ca am cerut si intabularea anexelor.
Multumesc pentru raspuns
Ciprian_Maftei a scris:

La finante figurati inscris si cu aceste anexe? De cand sunt edificate?


revin cu intrebarea

Alte discuții în legătură

Autorizatie de extindere garaj din lemn ionchilalau ionchilalau Buna seara.Va rog sa-mi raspundeti daca un garaj din lemn construit in 1990,fara autorizatie de constructie a fost prins in actul de vanzare-cumparare,este ... (vezi toată discuția)
Intabulare iulianpancu iulianpancu poate fi intabulata o constructie considerata anexa/dependinta gospodareasca (garaj, magazie lemne,camara provizii,etc)care nu are autorizatie de constructie. ... (vezi toată discuția)
Foisor fara autorizatie de construire Antik Antik Buna ziua , In sensul legii 50/1991 -foisorul , wc-ul si magazia sunt considerate constructii provizorii si necesita o autorizatie de construire ... (vezi toată discuția)