Buna ziua. As dori sa stiu daca pentru o constructie constand intr-o magazie transformata ulterior in magazin, construita in anul 1983 este necesara autorizatia de constructie. Din cercetarile efectuate am ajuns la concluzia ca nu ar fi necesara autorizatia de constructie insa nu am gasit legea care sa specifice acest lucru. Va rog sa ma corectati daca sunt in eroare si sa ma ajutati cu temeiul legal care reglementeaza situatia mea.Va multumesc.
ODG 700/2014:
"Art. 98. (1) Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se înscrie în cartea funciară în baza autorizaţiei de construire şi a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, semnat şi ştampilat de reprezentantul autorităţii locale sau a unui certificat eliberat de autoritatea locală pe raza căreia este edificată construcţia şi a unei documentaţii cadastrale.
(2) În cazul construcţiilor realizate înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, înscrierea se face în baza:
a) autorizaţiei de construire sau, în lipsa acesteia, a certificatului de atestare fiscală prin care se atestă achitarea tuturor obligațiilor fiscale de plată datorate autorității administrației publice locale în a cărei rază este situată construcția;
b) documentaţiei cadastrale. "
Intabulare
fordfiesta
Buna ziua va rog sa ma ajutati cu o problema , se poate intabula o casa fara autorizatie de constructie ,fara acte de propietate .Daca se poate si pasii ce ... (vezi toată discuția)