avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abuz de incedere?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abuz de incedere?

Buna ziua!

Sunt intr-o mare problema, va rog ajutati-ma ca nu stiu cum sa procedez:
Am vandut un apartament proprietatea fiicei mele dintr-o casatorie anterioara, iar banii proveniti din aceasta tranzactie i-am pus in contul sotului meu cu doua semnaturi(apartamentul era cand ne-am casatorit noi)iar el avea atasat card la acesta si mi-a scos o suma de bani.Va rog spuneti-mi daca e vorba de abuz de incredere, daca are rost sa merg in instanta sau nu.Cum se pedepseste abuzul de incredere si daca costurile sunt mari.

Va multumesc.
Gabriela
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:31, 16 Ianuarie 2011
Dupa parerea mea nu este abuz de incredere.
Puteti recupera banii doar prin instanta civila dar va fi greu...
Multumesc frumos pentru timpul acordat, vreau sa va intreb chiar daca imobilul era din afara casatoriei?nu era bun comun, dar banca poate fi trasa la raspundere? am inteles de la cineva dar neoficial ca, banca trebuia sa retraga cardul.(era cont in valuta)

Multumesc.
Daca era cont comun trebuia sa anuntati dvs. banca.
Nu cred ca banca are vreo culpa.
banca nu are vreo vina,cat dansul e titularul contului
pt recuperarea sumei de la sot, apelati la instanta.veti timbra la valoare, va trebui sa dovediti ca nu i-ati cheltuit in comun.
nu inteleg ce cauta banii fiicei dvs in contul sotului dvs. daca aveti drept de semnatura, macar scoteti-i pe cei ce-au ramas

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmparare apartament pentru fiica mea egkertsou egkertsou doresc sa cumpar un apartament fiicei mele ,care este maritata de 10 luni. Dat fiind ca acest apartament va fi cumparat de mine(din banii mei ) as dori sa ma ... (vezi toată discuția)
Bani furati in cuplu mirunaddd mirunaddd Am vandut un apartament impreuna cu sotul, banii au intrat in banca, intr-un cont pe numele meu. Ulterior am creat 4 depozite pe numele meu, al sotului, al ... (vezi toată discuția)
Daca deschid un cont bancar pe numele fiului meu menționând ... DannyDaniela DannyDaniela Daca deschid un cont bancar pe numele fiului meu menționând că are 14 ani și eu am proprie pe salariu îmi poate afecta banii din cont,eu acum nu mai ... (vezi toată discuția)