avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bani furati in cuplu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bani furati in cuplu

Am vandut un apartament impreuna cu sotul, banii au intrat in banca, intr-un cont pe numele meu. Ulterior am creat 4 depozite pe numele meu, al sotului, al mamei si al socrului. Depozitele pe numele meu si al mamei au fost folosite pentru plata unor rate.
In urma unor discutii in cuplu in care s-a vorbit despre divort, sotul meu a lichidat depozitele care erau pe numele lui si al tatalui lui si a ascuns banii de mine. Am aflat foarte tarziu acest lucru, el motivand ca a facut-o pentru a-i imparti (dar banii nu au ajuns in casa), apoi spunand ca sunt ai nostri impreuna, apoi ca sunt pentru copii, mai nou spune ca este normal ca el sa dispuna de ei si eu sa ma supun, sa fiu la mana lui.
Timp de mai mult de o luna de zile am incercat sa-l conving ca este normal si firesc ca banii pe care i-a scos fara acordul meu sa fie adusi inapoi acasa. Ieri i-am dat un ultimatum, astazi a adus acasa... fix 5% din cat a scos. Am perceput-o ca pe o imensa bataie de joc la adresa mea. Ma acuza ca nu ma intereseaza decat banii, ca vreau sa plec cu ei la alt barbat sau undeva in lume, ma terorizeaza de ani de zile, ma abuzeaza fizic si psihic. In ultimul timp a evitat sa dea in mine, pentru ca l-am amenintat cu politia.
Intrebarea este daca am vreo sansa legala ca, in cazul unui divort, sa primesc o parte din acei bani. Sau daca pot face plangere la politie ca au disparut banii din cont si din casa. Sotul mi-a zis la un moment dat "care bani? i-am cheltuit impreuna, nu mai stii?". Este vorba de o suma mare, nu am cheltuit nimic din ei, erau rezervele noastre pentru urgente sau copii.
Ce pot sa fac? Vreau sa plec de la el, sa scap de tiranie si abuz, insa mi-a spus ca voi pleca fara niciun ban. Ce sanse am sa recuperez ceva?
Cel mai recent răspuns: aiai , utilizator 15:50, 10 Aprilie 2013
După un proces de divorţ şi partaj veţi putea obţine partea ce vi se cuvine, banii din bănci lasă urme, după cum spuneau cândva cei certaţi cu legea, tocmai acest lucru trebuie sa va ajute pe dvs.
Ce naiba cautau banii dvs pe numele socrului ?
La partaj veti imparti bunurile existente in acel moment. Asupra banilor disparuti ( din contul sotului) puteti avea pretentii, insa cum veti dovedi ca i-a cheltuit singur ?
Daca mai aveti bunuri de impartit, puteti face iar banii din cont sa fie atribuiti lui, v-ar ajuta sa aveti un extras de cont cu suma ce a avut-o. Atunci el e nevoit sa dovedeasca ca suma ati cheltuit-o impreuna.
Partaj puteti sa faceti si in timpul casatoriei.
De furt intre soti nu-l puteti acuza pt ca era titular asupra acelui cont.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mirunaddd a scris:

In urma unor discutii in cuplu in care s-a vorbit despre divort, sotul meu ...
si a ascuns banii de mine. ....
spune ca este normal ca el sa dispuna de ei si eu sa ma supun, sa fiu la mana lui.
ma terorizeaza de ani de zile, ma abuzeaza fizic si psihic. In ultimul timp a evitat sa dea in mine, pentru ca l-am amenintat cu politia.
Ce sanse am sa recuperez ceva?


Abuzul financiar vine la pachet cu celelalte - verbal, fizic, psihologic, emotional. Ma aflu intr-o situatie asemanatoare (sotul a folosit banii mei si ai parintilor mei, apoi a fugit la parintii lui ... cu zestre... si de 4 ani se razbuna) (iar eu de 4 ani ma lupt ... cu morile de vant... si am aflat ce NU TREBUIA sa fac)(dar am facut pt.sotul meu si am avut incredere in el=motiv de a-mi ranji sfidator in fata)
Din pacate este un comportament TIPIC partenerilor abuzivi (mint, inseala, jignesc, lovesc,arunca vina asupra celuilalt, incearca sa-si domine si sa controleze victima, facand-o dependenta de el). Este o forma de manifestare a violentei domestice.
Greu de inteles din exterior.
(si eu am realizat dupa ce am trait toate astea si am citit ...ca era NATURAL sa ajung AICI: si calcata in picioare, si cu banii luati... pt. ca eram intr-o relatie agresor-victima)
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
aiai, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ianian ianian Am avut impreuna cu sotia, ea titular, eu imputernicit, mai multe depozite la termen cu valoare mare pentru a ne cumpara o locuinta. Dupa multi ani de casnicie ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj doina__ doina__ Buna ziua! Am si eu o nelamurise si nu stiu daca pot face ceva. In urma cu un an am aflat ca sotul meu ma inseala cu o verisoara de a mea si in momentul in ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj SANDATENESCU SANDATENESCU Buna ziua Am nevoie de un sfat. Fiica mea este casatorita de 2 luni jumate, nu au nimic in comun decat banii castigati la nunta, banii care sunt intr-un ... (vezi toată discuția)