mirunaddd a scris:
In urma unor discutii in cuplu in care s-a vorbit despre divort, sotul meu ...
si a ascuns banii de mine. ....
spune ca este normal ca el sa dispuna de ei si eu sa ma supun, sa fiu la mana lui.
ma terorizeaza de ani de zile, ma abuzeaza fizic si psihic. In ultimul timp a evitat sa dea in mine, pentru ca l-am amenintat cu politia.
Ce sanse am sa recuperez ceva?
Abuzul financiar vine la pachet cu celelalte - verbal, fizic, psihologic, emotional. Ma aflu intr-o situatie asemanatoare (sotul a folosit banii mei si ai parintilor mei, apoi a fugit la parintii lui ... cu zestre... si de 4 ani se razbuna) (iar eu de 4 ani ma lupt ... cu morile de vant... si am aflat ce NU TREBUIA sa fac)(dar am facut pt.sotul meu si am avut incredere in el=motiv de a-mi ranji sfidator in fata)
Din pacate este un comportament TIPIC partenerilor abuzivi (mint, inseala, jignesc, lovesc,arunca vina asupra celuilalt, incearca sa-si domine si sa controleze victima, facand-o dependenta de el). Este o forma de manifestare a violentei domestice.
Greu de inteles din exterior.
(si eu am realizat dupa ce am trait toate astea si am citit ...ca era NATURAL sa ajung AICI: si calcata in picioare, si cu banii luati... pt. ca eram intr-o relatie agresor-victima)