avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort - partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort - partaj

Buna ziua!
Am si eu o nelamurise si nu stiu daca pot face ceva.
In urma cu un an am aflat ca sotul meu ma inseala cu o verisoara de a mea si in momentul in care am aflat aceste lucruri el s-a mutat la ea. (durata casniciei este de 25 ani)
Asi dori sa deschid prcesul de divort si in acelasi timp de partaj.
Problema este urmatoarea: In momentul in care am aflat de idila sotului meu intr-un cont pe numele lui impreuna aveam din economii aproximativ 50.000 euro, o masina si o casuta (bunuri comune). Dupa ce s-a mutat la verisoara mea banii pusi pe numele lui la banca au fost scosi si "facuti disparuti", masina folosita numai de el iar casa nu valoreaza nici macar cat masina.
Inainte de a scoate banii din cont eu am facut niste extrase de cont
Pot recupera o parte din acesti bani?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
doina__, utilizator
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 17:16, 20 Ianuarie 2011
trebuie sa stiti macar banca, sau sa aveti o dovada ca ati avut acesti bani, pt a introduce suma in masa bunurilor de partajat
buna ziua.
chiar daca erau depusi la banca pe numele sotului, banii reprezinta bun comun al sotilor.
daca puteti face dovada ca exista aceasta suma in contul respectiv, veti putea pretinde jumatate din acea suma .
banii au fost scosi la scurt timp dupa mutarea lui la verisoara mea. banca o stiu si dupa cum spuneam am un extras de cont din preioada in care inca locuiam impreuna. cu siguranta stia ca va veni ziua in care voi da divort si din acest motiv i-a scos din banca de mult timp
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
doina__, utilizator
In acest caz este vorba de furt intre soti...probati cu extrasul de cont si aduceti si martori care sa confirme cele spuse...cereti in instanta si o expertiza...mai mult decat atat puteti cere si interogatoriul partii adverse...Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani furati in cuplu mirunaddd mirunaddd Am vandut un apartament impreuna cu sotul, banii au intrat in banca, intr-un cont pe numele meu. Ulterior am creat 4 depozite pe numele meu, al sotului, al ... (vezi toată discuția)
Am scos un credit iar banii sunt în contul fostei soții. cum îi pot recupera la partaj? Necunoscut1996 Necunoscut1996 Buna seara. As avea si eu o intrebare. Am fost casatorit 12 ani. In acest timp am cumparat o casa pe numele amandurora. O masina pe numele ei cu banii mei. Si ... (vezi toată discuția)
Banii de nunta partaj andreiionel andreiionel Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez. parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma. stiu ca ... (vezi toată discuția)