avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am scos un credit iar banii sunt în contul fostei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am scos un credit iar banii sunt în contul fostei soții. Cum îi pot recupera la partaj?

Buna seara. As avea si eu o intrebare. Am fost casatorit 12 ani. In acest timp am cumparat o casa pe numele amandurora. O masina pe numele ei cu banii mei. Si am si martori. Am muncit in strainatate si am reusit sa fac un imprumut in banca in valoare de 10000 de euro. Banii i am adus personal acasa la fosta sotie pentru ca inca mai eram impreuna. Intrebarea mea este ce pot face sa imi recuperez banii? Sau macar o parte din ei?
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 08:32, 17 Noiembrie 2017
casa si masina sunt bunuri comune, cat despre imprumut nu ne spuneti ce s-au intamplat cu banii, cine si pe ce s-au cheltuit ?
Banii i-a depus ea intr-un cont pe numele ei. Inca detine banii. Ea are salar de 2000 de lei si in co t a depus 10000 de euro
banii din cont sunt considerati bun comun, daca mai exista in cont pana la data depunerii actiunii de divort.
Banii din cont intră la partaj, teoretic 50/50%.
Mașina intră și ea la partaj, pentru că-i tot bun comun.
Ultima modificare: Duminică, 12 Noiembrie 2017
Dapix, utilizator
Si daca banii nu ii mai are in cont? Eu stiam inainte sa depuna dosarul de divort ca ii are in cont. Dar stiu ca la un moment dat i-a scos. Problema este ca nu stiu exact cand. Acum eu am probleme cu banca in strainatate pentru ca trebuie sa platesc lunar rata

Alte discuții în legătură

Daca in timpul casatoriei am facut un imprumut de bani ... Petre_S Petre_S Sallut daca in timpul casatoriei am facut un imprumut de bani in banca undeva la 10000 de euro pentru nevoi personale, iar apoi se ajunge la divort si mai sunt ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj doina__ doina__ Buna ziua! Am si eu o nelamurise si nu stiu daca pot face ceva. In urma cu un an am aflat ca sotul meu ma inseala cu o verisoara de a mea si in momentul in ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj = prima sedinta e cu public ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am fost programata la inceputul lunii septembrie la prima infatisare in calitate de reclamant (eu am intentat divortul). Nu avem copii, avem ... (vezi toată discuția)