Sedintele , ca regula , sunt publice.Numai daca s-ar aduce atingere intimitatii partilor litigante , ar fi supuse dispretului public acestea n-ar fi publice.
Durata procesului se scurteaza daca exista buna invoiala intre fostii soti , si daca mijloacele de proba sunt prezentate corespunzator, intrucat relatia nu e una unilaterala , ci biaterala (sunt eforturi conjugate , in vederea partajarii , acelea ale instantei , care administreaza mijloacele de proba existente , solicita mijloacele neprezentatate de catre parti , si ale fostilor soti , care aduc un aport in vederea efectuarii actului justitiar ).Succes.
1. Da, sedintele de judecata sunt publice
2.Daca nu aveti bunuri comune, pentru care bunuri ati cerut partajul?
3. Daca nu aveti copii, inseamna ca ati solicitat sa se pronunte divort prin consimtamant? Se poate termina , daca sotia este de acord la primul termen, sau daca doriti administrarea probei cu martori ( divort din culpa comuna, sau din culpa celuilat exclusiva a celuilalt sot)la al doilea termen . Daca ati cerut si partajul ( si aveti ce partaja) poate dura mai mult
4. Da, puteti depune la primul termen orice inscrisuri pe care le considerati necesare solutionarii cauyei
Sedinta va fi publica, nu doar la prima infatisare, ci si la toate celelalte . Partajul nu se va judeca de prima data, intai trebuie rezolvata cererea principala, respectiv divortul. Apoi , dupa ce veti fi divortat, comunitatea de bunuri devalmase dobandite in timpul casatoriei va trebui sa o impartiti , de regula , potrivit unei prezumtii legale, 50-50 , considerandu-se ca sotii si-au adusa o contributie egala la achizitionarea bunurilor. Puteti inca administra probe si la prima infatisare, puteti propune martori, etc. Despre termen, nu se stie ,depinde de complexitatea fiecrei cauze, insa, daca si sotul se prezinta si este de acord , timpul foarte fi mai scurt. daca nu se prezinta, va fi din nou citat...dvs. trebuie sa va prezentati i n mod obligatoriu, altfel riscati sa va fie respinsa cererea sau ,procesul sa se suspende .Succes.
Multumesc pentru oportunitate si ajutor.
Si se va tine cont inca de la primul termen de inscrisul pe care-l depun atunci ?...imi este foarte util pentru divort...ca proba.
Poate sa-si aduca parintii ca martori ?...sunt luati in considerare...ii stiu ca ar fi in stare sa nu spuna adevarul...
Divortul nu este ageeat de catre fostul sot (el a parasit domiciliul inca din iunie...deci...mai mult ca sigur nu va fi de acord).
Nu vrea sa discutam omeneste si amiabil nici despre partaj desi i-am zis de nenumarate ori...telefonic sau prin e-mail.
In acest timp eu am mai cheltuit ceva bani (destui de multi): pentru asigurare RCA, asigurare CASCO, revizie, etc. pe un bun mobil comun (o masina) care este in perioada de garantie si a trebuit sa-i fac aceasta revizie. Imi pot recupera jumatate din acesti bani cheltuiti pe bunul comun chiar si dupa ce a parasit domiciliul ?
Am un extras de cont, adus de el (lucra la o banca...) dar nesemnat prin care pot dovedi ca si-a trecut o suma considerabila de bani intr-un cont pe numele lui (a sustras)...poate fi considerat acel act o proba/un inscris ? Pot cere instantei ca fostul sa isi aduca un extras de cont pe durata celor 4 ani de casatorie ?
Multumesc pentru ajutor inca o data.