Si se va tine cont inca de la primul termen de inscrisul pe care-l depun atunci ?...imi este foarte util pentru divort...ca proba.
Poate sa-si aduca parintii ca martori ?...sunt luati in considerare...ii stiu ca ar fi in stare sa nu spuna adevarul...la fel ca si fratele/cumnata lui...
Ce proba este mai serioasa: un inscris prin care dovedesc ca minte sau martorii adusi de el...care nu vor spune adevarul ?
Divortul nu este ageeat de catre fostul sot (el a parasit domiciliul inca din iunie...deci...mai mult ca sigur nu va fi de acord).
Nu vrea sa discutam omeneste si amiabil nici despre partaj desi i-am zis de nenumarate ori...telefonic sau prin e-mail.
In acest timp eu am mai cheltuit ceva bani (destui de multi): pentru asigurare RCA, asigurare CASCO, revizie, etc. pe un bun mobil comun (o masina) care este in perioada de garantie si a trebuit sa-i fac aceasta revizie. Imi pot recupera jumatate din acesti bani cheltuiti pe bunul comun chiar si dupa ce a parasit domiciliul ?
Am un extras de cont, adus de el (lucra la o banca......din acest motiv l-a adus nestampilat...) dar nesemnat prin care pot dovedi ca si-a trecut o suma considerabila de bani intr-un cont pe numele lui (a sustras)...poate fi considerat acel act o proba/un inscris ? Pot cere instantei ca fostul sa isi aduca un extras de cont pe durata celor 4 ani de casatorie ?
Multumesc.
Stimata Doamna,
Din mesajul Dvs. inteleg ca ati mai postat intrebari undeva in forum si ca acesta este o continuare?
Incerc totusi sa va raspund la cateva din intrebari:
In procesul de divort, probele sunt: inscrisuri, martori si interogatoriile reciproce ale partilor. Parintii fiecaruia dintre Dvs. pot fi asculatati ca martori. Seriozitatea probelor se evalueaza impreuna, in sensul ca judecatorul apreciaza probele in totalitate, nu separat.
Chiar daca sotul nu este de acord cu divortul, daca instanta constatata vatamarea iremediabila a relatiilor de familie, casatoria va fi desfacuta.
Cu privire la partaj: se prezuma ca toate bunurile din casatorie, inclusiv cheltuielile facute cu intretinere lor, se impart in cote de 1/2. Daca unul dintre soti considera ca a avut o contributie mai mare, trebuie sa dovedeasca acest lucru.
Cat despre banii "sustrasi", nu este clar ce vreti sa spuneti.
In orice caz, este recomandabil sa va angajati un avocat, atat pentru divort, cat si pentru partaj.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Da, este o continuare.
Vroiam sa intreb: banii sustrasi (sunt bani din economii facute pe perioada casatoriei) se vor imparti tot 50 % - 50 % ?...sau odata ce i-a trecut pe numele lui...sunt "dusi" ?
Imi pot recupera 50 % din ei ? Acel extras de cont nestampilat are vreo valoare juridica ?
Cel mai bine ar fi sa va angajati avocat.
Va fi mult prea greu sa va descurcati singur in instanta.
Trebuie avute in vedere toate bunurile comune.
Trebuie sa va bazati pe dovezi certe in instanta.
Trebuie sa dovediti ca banii pusi in banca de sot provin din economii comune. In cadrul procesului, se pot cere extrase de cont de la banca. Repet insa, trebuie sa puteti dovedi ca sunt din economii comune. Sotul poate sustine ca ii are din alta parte (imprumuturi, cadouri, donatii primite).
Un avocat v-ar ajuta mult, subscriu celor scrise mai sus de colegul meu Lascoschi.
Cu stima,