avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Utilizare in instanta ca proba corespondenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Utilizare in instanta ca proba corespondenta

Buna ziua,

Fostul sot a parasit domiciliul la inceputul lunii august, nu inainte de a ramane ca unic titular pe conturile in care facusem economii in perioada casatoriei, eu am continuat sa locuiesc in locuinta bun comun.
La sfarsitul lunii septembrie s-a declarat divortul, eu ramanand sa locuiesc in continuare in locuinta bun comun pana la partaj.
La sfarsitul lunii august am gasit in cutia postala un extras de cont pe numele lui...extras de cont ce m-ar ajuta nespus la partaj (oficial inca eram casatoriti...nu cred ca poate fi considerata violare de corespondenta...).
Pot utiliza acest extras de cont ca dovada/proba, fara nicio problema, in procesul de partaj ?
Mentionez ca l-am rugat de nenumarate ori sa-mi ofere si mie un extras de cont si acesta refuza vehement sa-mi ofere acest extras...a spus ca acei bani sunt ca si ai lui si ca nu pot dovedi ca a avut bani in acele conturi in perioada casatoriei (practic acesta e un furt...).
Cum as putea sa determin instanta sa ii ceara extras de cont pentru perioada in care am fost casatoriti ?
In afara de acel extras de cont eu mai am cateva foi cu extrase de cont dar nu sunt stampilate (el lucra la acea banca...din acest motiv am depus banii la acea banca: avea comision zero si alte facilitati)....pot fi considerate ca dovezi aceste foi aduse de el...dar nestampilate ?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
loanabelciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: loanabelciu , utilizator 11:20, 10 Decembrie 2009
Depinde ce doriti sa demonstrati cu acel extras de cont. Dv. ati contribuit la soldul respectiv? S-ar putea sa va treziti cu surpriza ca dv insiva demonstrati ca acei bani au fost adunati din contributia exclusiva a sotului, situatie in careii vor reveni lui.
Cu acel extras de cont doresc sa demonstrez ca am contribuit si eu la economiile din acele conturi. Mai mult de atat, intr-unul din acele conturi am virat si banii proveniti din vanzarea unei masini (pot demonstra cu actul de vanzare cumparare si pot mentiona sucursala la care am depus acei bani).
In perioada casatoriei eu cheltuilelile pentru mancare, intretinere, etc. si cheltuielile pentru bunurile comune au fost facute din banii mei (am chitante fiscale care demonstreaza acest lucru)...mi se pare incorect ca unul sa cheltuiasca banii si altul sa-i depuna la banca...si apoi sa aiba pretentia impartirii bunurilor comune (bunuri ce au fost cumparate in perioada casatoriei dar...din banii mei).
Stiam ca absolut totul obtinut in perioada casatoriei se imparte jumatate jumatate (in afara de donatii, mosteniri, bunuri proprii).
Cum poate demonstra el economiile facute ?...nu trebuia sa manance, achite intretinerea, etc....lunar ?
Judecatorul nu-l va intreba de unde avea bani pentru aceste cheltuieli ?
Daca se stia ca e corect...de ce a scos acei bani dupa ce a parasit domiciliul ?...aceasta nu este o proba ca a incercat furtul/sustragerea acelor bani ?
loanabelciu, utilizator
...rog ajutor...sfaturi, indrumari, etc.
loanabelciu, utilizator
Aveti ceva sfaturi/indrumari ?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi obtinere extras cont (partaj in urma divortului) loanabelciu loanabelciu Am terminat procesul de divort (a fost din culpa comuna, eu am fost reclamantul). Problema este ca fostul sot ...a \"omis\" mai bine zis a mintit in Cererea ... (vezi toată discuția)
Probe inscrisuri, martori, etc. loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Si se va tine cont inca de la primul termen de inscrisul pe care-l depun atunci ?...imi este foarte util pentru divort...ca proba. Poate sa-si ... (vezi toată discuția)
plata ajutor munca prestata de parinti/prieteni loanabelciu loanabelciu Buna ziua, In situatia in care parintii mei + prieteni m-au ajutat la: zugravit, renovare casa, placare cu gresie, faianta, montare parchet, termopan, etc. ... (vezi toată discuția)