avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi obtinere extras cont (partaj in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi obtinere extras cont (partaj in urma divortului)

Am terminat procesul de divort (a fost din culpa comuna, eu am fost reclamantul).
Problema este ca fostul sot ...a "omis" mai bine zis a mintit in Cererea reconventionala si Intampinare (un exemplar a ramas si la completul de judecata) sa treaca si cateva conturi care intr-adevar au fost pe numele lui dar cu economiile facute in perioada casatoriei...eu am acceptat sa fie pe numele lui pentru ca lucra la acea banca si avea ceva avantaje (comisioane zero, dobanzi ceva mai mari, etc.)...
Pot cere prin avocatul care ma reprezinta un extras de cont de la inceputul casatoriei...din 2005 pana in octombrie 2009 ?
Cel mai recent răspuns: ContSters54906 , utilizator 18:16, 1 Decembrie 2009
extrasele acestea de cont ar fi cam stufoase, iar daca judecatorul le cere in instanta in cadrul procesului de partaj, banca poate refuza eliberarea lor, in functie de care este politica bancii (99,99 %) iar la partaj in calitate de reclamant trebuie sa faceti dovada pentru tot ce ziceti, cereti sa fie partajat.
Dar consultati-va cu avocatul Dvs., si oricum nu va intereseaza ce a intrat si iesit pe contul respectiv de'alungul anilor, doar suma finala in momentul despartirii Dvs. nu?
Si atunci nu ar fi asa multe extrase de cont de cerut.
Daca ati incheiat procesul, cu sentinta de divort definitiva si irevocabila si nu aveti un proces de partaj pe rol, va trebui apoi sa incepeti un proces de partajare.
Sarutmana,

Multumesc pentru raspuns.
Eu am reusit sa obtin acele extrase de cont care m-au interesat (pentru a dovedi sumele de bani de dinaintea casatoriei) si le-am obtinut, desi sunt stufoase.
Exact, pe mine ma intereseaza doar 2 extrase de cont...mai bine zis 2 situatii financiare: din 2005 de la data casatoriei si din 2009 pronuntarea divortului...dar dat fiind faptul ca am deja copii xerox cu situatia financiara din 2009 (este vorba de 2-3 foi) nu cred ca va fi o problema ca banca sa elibereze 2-3 foi cu extrasele conturilor cerute (nu extras de cont detaliat)...Foile pe care le am eu sunt aduse acasa de catre sot...si sunt nestampilate pentru ca si le tiparea singur (era angajatul acelei banci).
Credeti ca va fi o problema pentru acea banca ?...cel putin sa-mi verifice si valideze prin aplicarea unei stampile pe cele 2-3 foi...sau instanta va accepta acele situatii financiare asa cum sunt...nestampilate
Am deschis un nou dosar cu procesul de partajare...prima sedinta va fi la inceputul lunii viitoare...
Cum este bine sa fac ?...sa depun inca de pe acum actele, copiile xerox pe care le detin sau sa le depun la prima infatisare in procesul de partaj ?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
loanabelciu, utilizator
Daca le depuneti la prima infatisare, se mai da un nou termen pt. studiu, daca le depuneti de pe acuma s-ar putea sa se discute despre ele deja atunci, la primul termen.
In ceea ce priveste banca, nu cred ca vor valida ulterior, si nu stiu daca va vor da altele, decat nimica mai bine sa le depuneti asa cum sunt, fara sa atrageti "atentia" asupra acelui "minuscul" fapt ca nu sunt stampilate :D
Succes!
Sarutmana,

Multumesc pentru raspuns.
Am inteles de la avocatul meu ca oricum nu se va lua in discutie nimic la prima infatisare...chiar daca le-as depune inainte de prima infatisare paratului i se va comunica la prima infatisare...nu au cum sa-i comunice inainte de prima infatisare.
E adevarat ?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
loanabelciu, utilizator
Da, este adevarat.
Acele extrase de cont daca nu sunt stampilate de banca nu au absolut nici un fel de valoare juridica deoarece nu angajeaza raspunderea bancii, raspundere care se face tocmai prin aplicarea pe fiecare extras de cont a acelei stampile!
Sfatul meu este sa mergeti la banca cu acele extrase si sa solicitati stampilarea lor ca fiind autentice. In cazul in care banca refuza va trebui sa solicitati in instanta ca sa judecatorul sa comunice bancii solicitarea de a primi acele extrase de cont!B-)
Succes!

Alte discuții în legătură

Utilizare in instanta ca proba corespondenta loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Fostul sot a parasit domiciliul la inceputul lunii august, nu inainte de a ramane ca unic titular pe conturile in care facusem economii in ... (vezi toată discuția)
Probe inscrisuri, martori, etc. loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Si se va tine cont inca de la primul termen de inscrisul pe care-l depun atunci ?...imi este foarte util pentru divort...ca proba. Poate sa-si ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj = prima sedinta e cu public ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am fost programata la inceputul lunii septembrie la prima infatisare in calitate de reclamant (eu am intentat divortul). Nu avem copii, avem ... (vezi toată discuția)