avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale actiuni rascumparate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

actiuni rascumparate

O S.A. si-a rascumparat propriile actiuni - art.103 indice 1 din L.31. Au trecut cele 18 luni prevazute de lege si trebuie sa faca ceva cu ele, de ex. sa diminueze capitalul social.
Stie cineva vreo interdictie potrivit careia nu are voie sa le vanda actionarilor existenti ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 14:19, 7 Aprilie 2008
lorin7774 a scris:

O S.A. si-a rascumparat propriile actiuni - art.103 indice 1 din L.31. Au trecut cele 18 luni prevazute de lege si trebuie sa faca ceva cu ele, de ex. sa diminueze capitalul social.
Stie cineva vreo interdictie potrivit careia nu are voie sa le vanda actionarilor existenti ?
Multumesc.

daca rascumpararea s a facut in acest scop, cf alin 2 din acelasi art.adica in hotarirea de rasc a fost specificat acest lucru.
verificati daca exista vreo perioada dupa care se poate.
exista o hotarare in care se spune ca actiunile raman la dispozitia societatii, fara sa se precizeze scopul.
si nu stiu nici o perioada dupa care ar putea fi efectuata aceasta operatiune.
as vrea sa stiu daca exista vreo interdictie de a le instraina actionarilor....
lorin7774 a scris:

exista o hotarare in care se spune ca actiunile raman la dispozitia societatii, fara sa se precizeze scopul.
si nu stiu nici o perioada dupa care ar putea fi efectuata aceasta operatiune.
as vrea sa stiu daca exista vreo interdictie de a le instraina actionarilor....

Pentru vinzare catre actionari 12 luni de la rascumparare. Vinzarea trebuie sa respecte reglementarile din statut si din legea 31/ 1990, pentru ca trebuie respectat dreptul de preemtiune al actionarilor existenti. Cel mai bine ar fi sa procedati la reducerea cap social cu valoarea actiunilor rascumparate, asta in conditiile in care nu coboriti sub pragul legal.
Multumesc pentru raspuns...., dar legea prevede 12 luni pentru distribuirea catre angajati , nu actionari...

Alte discuții în legătură

Actiuni Monica H. Monica H. daca o societate isi rascumpara actiunile, ce se intampla cu aceste actiuni?? Exista un termen in care trebuie sa dispuna de ele (sa le anuleze-in caz de ... (vezi toată discuția)
Rascumparare actiuni grim grim O S.A. a hotarat in AGA divizarea societatii in 2 societati noi, prin votul actionarului majoritar care are 89% . O parte din actionarii minoritari care nu ... (vezi toată discuția)
Porcedura majorarii capitalului social la societate pe actiuni (inchisa, fara subscriptie publica) ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua ! As dori sa aflu, cu sprijinul comunitatii Avocatnet, actul normativ care prevede in detaliu procedura ce trebuie urmata la majorarea capitalului ... (vezi toată discuția)