avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... crestere salariala personal contractual din 01.04.2008
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

crestere salariala personal contractual din 01.04.2008

Cum se procedeaza la stabilirea salariului de baza a unui angajat (personal contractual) din sector bugetar conf art.3 din O.G. 10/2008? Concret este vorba de un casier cu salariu de baza de 603 lei la 31.03.08 iar dupa aplicarea lui 4.5% de la 01.04.08 ar avea 630 lei/luna. Dar art. 3 spune ca anexa V/2b face exceptie de la aceasta indexare deoarece limitele minime si maxime au fost corelate cu majorarile acordate acelorasi functii din alte sectoare bugetare. Precizez ca pe 2007 casierul a obtinut 28 de puncte.
elis a scris:

cristinaboros a scris:

In limitele minime si maxime din anexe si cu incadrarea in prevederile bugetare, nu? :D
Oricum, ma refeream la faptul ca nu cunosc modalitatea de evaluare, respectiv e 28 din? 30? sau poate fi din 100.. ceea ce cam grav.

27-30 puncte pentru personalul contractual , deci a obtinut 28 din 30 maxim.

pt dana_cv61
daca la 01.01.2008 are maxim, de la 01.04.2008 posibil sa aibe tot maxim.

Nu ma incanta acest raspuns"posibil sa aibe tot maxim".
Doream un raspuns sigur,asa presupuneam si eu, dar este foarte vag.
Oricum va multumesc.
Ceea ce vroiam sa evidentiez este fatul ca cei salarizati conf noii anexe beneficiaza de o crestere salariala uneori si de 28-29%=D> spre deosebire de functionarii publici din acelasi sector de activitate (admin publica locala) care primesc doar 4.5%X-(. Si nu imi este clar ceea ce se doreste cu art. 4 si art.6 din aceeasi Ord 10/2008. #-oDaca evaluarea performantelor profesionale a avut loc in ian.2008 pt 2007 cf. 157/1998, de ce se mai precizeaza ca se poate acorda o crestere salariala tinand cont de evaluarea performantelor profesionale din 2007 in perioada mai-septembrie 2008. Concret cum se pot aplica prevederile acestui articol 6 din OG 10/2008?:((

Multumesc pt raspunsurile anterioare.:D
dana_cv61 a scris:

Nu ma incanta acest raspuns"posibil sa aibe tot maxim".
Doream un raspuns sigur,asa presupuneam si eu, dar este foarte vag.
Oricum va multumesc.

Un raspuns mai sigur ti-l poate da numai angajatorul cand stabileste salariul. Nimeni nu poate sti ce este in capul angajatorului cand stabileste salariul .... de aceea am zis ca este posibil sa aiba tot maxim.
Am si eu o intrebare legata de acesta tema. Daca evaluarea personalului dintr-o unitate bugetara se face in perioada aprilie -mai , pentru anul 2007, iar eu sunt angajata din septembrie 2007, voi intra si eu in aceasta evaluare?(avand in vedere ca nu am tot anul lucrat in acea unitate). Presupunand ca voi intra in personalul ce va fi evaluat in acesta perioada, cand voi beneficia de o marire de salariu? Imediat dupa evaluare sau la implinirea unui an de activitate in acea unitate?
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2008
Loredana Puscasu,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcul salariu pt un bugetar Cristinabv Cristinabv Lucrez intr-o institutie bugetara din admin publ locala. Am urmatorul caz asupra caruia va rog sa ma lamuriti cum trebuie rezolvat. Un muncitor calificat I a ... (vezi toată discuția)
Rasp urgent va rog tzika tzika ocup postul de secretar dactilograf din oct 2010 pe nedidactic studii medii. intrebarea mea este : exista trepte de avansare, care sunt si in cat timp se ... (vezi toată discuția)
Accedere trepte superioare mustak mustak Buna ziua, Lucrez in sistemul bugetar. Am citit ca guvernul a inghetat posturile vacante ale bugetarilor pe 2008. Acesta masura este aplicata si la trecerea ... (vezi toată discuția)