avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recalcul salariu pt un bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recalcul salariu pt un bugetar

Lucrez intr-o institutie bugetara din admin publ locala. Am urmatorul caz asupra caruia va rog sa ma lamuriti cum trebuie rezolvat.
Un muncitor calificat I a contestat fisa de evaluare pe 2007 inainte de 01.04.2008, data de majorare a salariilor. Pana s-afinalizat procedura de analiza a contestatiei a trecut 1 aprilie si am intocmit referat si decizie de stabilire a salariului de baza in functie de punctajul acordat in evaluarea de pe 2006 unde a avut punctaj maxim 30 puncte.
Acum in 18.06 am primit la resurse umane referatul comisiei de analiza a contestatiei si fisa de evaluare pe 2007 cu 28 pct.
Sefa mea spune ca acum trebuie revenit asupra deciziei de stabilire a sal de baza pt 28 pct si retinuti banii primiti pe apr-iun conform evaluarii cu 30 pct (salariu maxim).
Cum trebuie sa procedez ca sa fie corect?
Va rog mult sa-mi raspundeti cat mai curand deoarece am inceput demersurile de modificare a salariului de baza si nu sunt sigura daca este corect sau nu.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 17:52, 28 Iulie 2008
E corect punctul de vedere al sefei dvs.deoarece tuturor celorlalti angajati li s-a aplicat de la 1 aprilie 2008 punctajul de calcul rezultat din reevaluarea profesionala.Daca nu recuperati diferenta pe cele 3 luni de la salariatul in cauza, aceasta se va recupera de la persoana care a acordat in plus o suma necuvenita, adica cei care au intocmit si semnat statul de plata.
Pe baza referatului comisiei de analiza si solutionare a constestatiei si a fisei de evaluare a performantelor profesionale pentru anul 2007 se intocmeste decizia de salariu individuala pentru angajatul respectiv.Se specifica faptul ca a fost contestat rezultatul evaluarii si ca, in perioada pana la solutionarea contestatiei s-a mentinut salariul anterior, urmand a fi recalculat salariul pe lunile aprilie-iunie aferent punctajului de 28 de puncte si in temeiul art.272 alin.1 din Codul muncii se va recupera suma nedatorata.Solicitati angajatului respectiv sa semneze un angajament de plata pentru diferenta respectiva si sa depuna la casierie suma nedatorata incasata de la angajator.In caz ca nu este de acord, recalculati salariul si ii retineti oricum suma necuvenita ca diferenta acordata in plus pe lunile anterioare.Decizia sa fie neaparat vizata de consilierul juridic al institutiei.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2008
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere salariala personal contractual din 01.04.2008 Cristinabv Cristinabv Cum se procedeaza la stabilirea salariului de baza a unui angajat (personal contractual) din sector bugetar conf art.3 din O.G. 10/2008? Concret este vorba de ... (vezi toată discuția)
Calcularea punctului de pensie ioana bertescu ioana bertescu 1.calcularea punctului de pensie anual: am lucrat pana la 01.04.2008, deci trei luni cu castiguri, punctajul anual se face : media a punctajului lunar impartit ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Adriana68 Adriana68 Am facut cerere de recalcularea pensiei pentru orele lucrate [b]in acord global[/b]. Din nefericire, dupa mai mult de doi ani de asteptari a venit si ... (vezi toată discuția)