avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executoriu

asi dori sa intreb daca TITLU EXECTUORIU este unul si acelasi cu ACT ADMINISTRATIV FISCAL si in ce conditii se poatecomunica,ma refer in mare parte la CE PERSOANA E AUTORIZATA SA DISTRIBUIE IN TEREN ACESTE TITLURI EXECUTORII.cu multumiri,antin
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 06:41, 19 Ianuarie 2011
executarea silita a actelor administrative fiscale se face conform Codului de procedura fiscala de catre organele fiscale, acestea putand fi ANAF, primariile sau alte organe administrative care administreza bugete publice...
Procedura de executarea silita este asemanatoare cu cea din dreptul comun...
sunt diferite.actul administrativ poate privi o multime de operatiuni. titlul executoriu se refera la hotararile judecatoresti in principal.
un alt exemplu - decizia de impunere de la ANAF , daca nu este platiti in termen de 30 zile am impresia...devine titlu executoriu
nelamuriri.am citit din codul de procedura fiscala doar ca nu am inteles citeva amanunte;
----eu sint functionar public in cadrul unei politii locale.de la taxe si impozite se arunca toata munca de teren la politia locala.isi declina sau nu responsabilitatea muncii functionarii de la taxe si impozite prin impunerea inminarii titlurior executorii catre debitori de catre plitistii locali?mai concret CARE SINT FUNCTIONARII care trebuie sa faca aceasta munca a biroului de taxe si impozite locale?un act administrativ fiscal se expediaza sau se aduce la cunostinta debitorului in anumite conditii conform ordonantei 92/24 sept.2003,unde nu am gasit scris ca un titlu executorie se poate lipii pe usa unui apartament in A4 astfel incit toate datele sa fie citite de curiosi.asi dorii mai multe detalii in amanunt chiar si cu notificare de acte legislative pt a ma documenta in discutiile cu seful meu mai comunist la gindire...adica ai comentat gata cu calificativul
organ fiscal este unitatea teritorial-administrativa. indeplinirea actelor de procedura se face de catre compartimentele/serviciile de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Imobil adjudecat leuca_luminita leuca_luminita Buna ziua! Am citit cu interes articolul \"Executarea silita imobiliara - cum se vinde un imobil ipotecat pentru a recupera o datorie\" 9 Decembrie 2011 ... (vezi toată discuția)
Somație și titlu executoriu de 10 lei pentru impozit mașină de 25 de lei neachitat la 31 martie bizman bizman Este legal să primesc somație și titlu executoriu pentru care trebuie să plătesc 10 lei cheltuieli executare silită pentru marea infracțiune de a nu ... (vezi toată discuția)