avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... IFN - amanet, schimb valutar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

IFN - amanet, schimb valutar

Buna seara. Imi puteti spune care sunt actele normative cu aplicare asupra infiintarii, organizarii si functionarii Institutiilor Financiare Nebancare? Normele BNR, legi, etc. Va multumesc. Si "off the record", mi se pare mie, sau, in Romania, acest domeniu este chiar foarte slab supravegheat, reglementat? Cred ca sunt inlesnite o gramada de practici imorale, chiar ilegale, neconcurentiale si cum le mai putem cataloga...
Da, am observat in legea 93/2009 ca BNR este institutia care supravegheaza IFN, pe baza informatiilor furnizate de acestea din urma, dar si prin controale din partea imputernicitilor... Parerea mea, orice "imputernicit" are pretul lui, iar cum un IFN are o buna capacitate de plata, imi dau seama ce poate iesi dintr-un control... Si BNR este singura care verifica IFN-urile, atata doar? Uimitor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bolnav de schizofrenie a făcut un împrumut la un ifn. care e răspunderea tutorelui în caz de neplată? tudosemihaela tudosemihaela Buna seara. Am o matusa bolnava de schizofrenie care a facut imprumut la provident fara instiintarea tutorelui . ( tutore fiind mama mea ). In cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Infintare si autorizatii speciale- casa de amanet ContSters69724 ContSters69724 Am nevoie de niste claritati in legatura cu infintarea unui amanet. Stiu procedura de la Registrul Comertului, dar as avea nevoie de lamuriri privind pasii ... (vezi toată discuția)
Problema credit banca UKO UKO Buna ziua. Am refinantat un credit de la banca \"X\" la banca \"X1\" - aceeasi banca, alta sucursala. Dupa 1 si 1/2 ani m-am trezit ca nu au inchis contul pe ... (vezi toată discuția)