avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza judiciara topo cadastrala amanata si ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza judiciara topo cadastrala amanata si neefectuata din cauza neidentificarii suprafetelor de teren

Ipoteza:
O expertiza judiciară solicitată de reclamant într-un partaj judiciar succesoral, nu a fost efectuată la 2 termene în instanţă ( prima amânare ptr lipsa raportului, a doua pentru că suprafetele nu i au fost indicate expertului de către reclamant sau ceilalti pârâti care stapanesc în fapt suprafetele de teren) iar la un al treilea termen, raportul expertului urmează a indica faptul că, reclamantul afirmă că nu cunoaşte locaţia acestor terenuri, ceilalti pârâti nu s-au prezentat în nici un act procedual şi ca atare expertiza nu a putut fi efectuată.
In mod cert, atât reclamantul cât şi ceilalti pârâţi cunosc suprafetele.

Ce va dispune instanţa? Se aplică dispoziţiile referitoare la suspendarea cauzei conform art.155 indice 1 Cod procedura civila?
Expertiza era necesara in vederea iesirii din indivziune, constatarii daca in conformitate cu certificatul se mai cuvenea vreo suprafata de teren paratilor sau daca ceilalti pârâti detineau cotele cuvenite in baza certificatului.

Multumesc !
P.S. impropriu spus expertiză amânată şi "neexectuata", de fapt şedinţa de judecată amânată ptr lipsa raportului
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
4law, utilizator

Alte discuții în legătură

Expertiza fara citare parte elini elini Buna ziua! As dori si eu lamuriri referitoare la o situatie juridica. Tribunalul dispune efectuarea unei expertize contabile intr-un dosar avand ca obiect ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj. expertiza neefectuata, consecinte tatami2013 tatami2013 Buna ziua, Am si eu o intrebare la dumneavoastra. In primavara acestui an fratele meu a deschis un proces de partaj impotriva celorlalti frati. La prima ... (vezi toată discuția)
Cadastru omatcons omatcons sunt cu ocauză în justiţie pe această temă. Partea reclamantă a solicitat o expertiză judiciară cu următorul obiectiv: \" se va identifica sub toate ... (vezi toată discuția)