avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare procura /imputernicire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare procura /imputernicire

buna seara,
Cu speranta ca voi primi cateva informatii care ma vor ajuta, adresez si eu catava intrebari referitoare la o procura prin care l-am imputernicit pe tatal meu sa aiba drepturi depline asupra apartamentului meu . In contract apar numele diferite ale ambilor propietari, deoarece nu eram casatoriti, si anume 1/2 cota parte revine mie, cealalta 1/2 revine ex-ului. In urma cu vreo 4 ani ne-am despartit iar apartamentul urma sa ramana fie mostenire baietelului nostru, fie sa il vindem de comun acord la un pret acceptabil, iar din jumatatea revenita mie sa pot cumpara makar o garsoniera comfort II . Acum m-a anunta ca, in urma unui imprumut pe care ex-ul l-a facut un imprumut la o banca in baza buletinului, neprezentand nici un fel de act al casei (originale fiind la mine din momentul despartirii), apartamentul rezulta cu o datorie de vreo 38000 RON care apare inregistrata la cartea funciara. (fapt verificat si precizat de o notarita in care am incredere). Si sustin ca au o somatie pe care daca nu o plateste in termenul specificat se va trece la executarea silita. Iar ex-ul, stie ca tata are aceasta procura si il momeste sa il vanda cu orice pret, pentru a se descarca el de datorie, si , faptul care ma deranjeaza cel mai mult este ca, in ciuda faptului ca i-am explicat tatalui meu conditiile in care sa dea semnatura numai si numai in fatza notaritei la care am facut si procura si care ar fi "mirosit" daca ex-ul are alte ganduri de excrocherie, azi am aflat ca vor semna la un notar propus de asa-zisul "cumparator" si la un pret dezavantajos pentru mine. un apartament 2 camere doar 40.000 euro? Ce se poate face in cazul de fatza? Este posibil ca ap sa se scoata la licitatie avand in vedere ca acolo sunt doi propietari? Mai exista notari "sarlatani" ? Daca anulez procura si a semnat vreun act ,cum ar fi precontract ( in care habar nu am ce conditii or fi specificate acolo ) ce se mai poate face in cazul acesta pina nu va fi prea tarziu? Multumesc mult tuturor celor care imi vor raspunde
In expositia faptelor mai sa ascunde sau avem cel putin lipsa sigur de vreun fapt care poate da o legatura buna intre faptele prea separate, deoarece nu pot sa inteleg bine ce se intampla. Ar fi bine sa nu ne ascunda nimic ca sa fim drepti. Nu cumva exista un imprumut de la tata prealabil, pentru ingrijire copii, a cui corespunde plata acest imprumut care a fost garantat apartamentului? dv este in strainatate?.Apartamentele de 2 camere unde se afla ca in criza asta pretul poate fi corect valorificat? Daca ex si tatal sunt de acord de ce nu va fi valabil acest procura?. Nu sa ascunde un partaj in decizia de a da acest procura in privinta ingrijire copii, adica un schimb de apartamentu pentru pensia alimentara?. Daca nu ascunde nimik, ar fi bine sa lamuresc bine tot si sa opune la vanzari cu o comunicare revocand imputernicire prin executor sau prin aceas notar sau altul la adresa tatalui.
multumesc pt raspuns alvarolipo. imprumutul facut de ex s-a facut in urma cu 4 ani. Dupa ce ne-am despartit, si de care a beneficiat doar el. el nu a garantat cu nici un act, insa, am inteles ca deoarece a prezentat buletinul, banca afla daca cel pe care il imprumuta detine un bun imobiliar de care mai tarziu sa se lege. Imprumutul nu este facut nici de la tata si nici pt tata. Procura lasata de mine tatalui meu este recenta si deoarece nu aveam pe cine altcineva sa ma bazez,in tzara, am crezut de cuviinta sa las puteri depline tatalui meu , in legatura cu ce se va intimpla cu apartamentul, adica inchiriere, vanzare, adica doar sa ma reprezinte pe mine , deoarece nu sunt in tzara. Neluand in consideratie ca o persoana adulta,ca tata, la 58 ani va putea fi "dusa de nas" de catre ex-patener, si alte persoane implicate cum ar fi notarul la care l-au dus,(in ciuda faptului ca am insistat sa mearga doar la notaritza in care ma bazam pe ea), sau cel de la firma de imobiliare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura,imputernicire,somatie de evacuare,inselatorie - s.o.s.!!!! ma poate lamuri cineva competent? Cu speranta ca voi primi cateva informatii care ma vor ajuta, adresez si eu catava intrebari referitoare la o procura prin care l-am imputernicit pe tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre frati MihaiDG MihaiDG Am intalnit o situatie: Tatal despartit de mama (nu div0rtat) locuieste cu 3 dintre cei 4 copii. Locuinta s-a cumparat de catre tata, dupa despartirea de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau altfel de contract? Constantin Mld Constantin Mld Buna ziua.Am urmatoarea situatie.Parintii mei au un apartament pe care ar vrea sa mi-l lase mie.In contract este unic proprietar doar tata deoarece ... (vezi toată discuția)