Cu speranta ca voi primi cateva informatii care ma vor ajuta, adresez si eu catava intrebari referitoare la o procura prin care l-am imputernicit pe tatal meu ma reprezinte, si sa aiba drepturi depline asupra apartamentului meu .Mentionez ca, in contractul casei apar doua nume diferite ale ambilor propietari, deoarece la data cumparari apartamentului nu eram casatoriti, si anume 1/2 cota parte revine mie, cealalta 1/2 revine ex-ului. In urma cu vreo 4 ani ne-am despartit iar apartamentul urma fie sa il vindem de comun acord la un pret acceptabil, iar din jumatatea revenita mie sa pot cumpara makar o garsoniera comfort II, fie sa il inchiriem, sau pana la urma ne gandisem si la varianta de a ramane mostenire copilului. Acum, recent am fost anuntata ca, apartamentul rezulta cu o datorie de vreo 38000 RON (fapt verificat si precizat de o notarita in care am incredere) si care apare inregistrata la cartea funciara, aceasta datorie rezultand in urma unui imprumut pe care ex-ul l-a facut la o banca, in urma cu 4 ani, si avand ca document doar buletinul, neprezentand nici un fel de act al casei (originale fiind la mine din momentul despartirii), iar acum ex-ul sustine ca are o somatie pe care daca nu o plateste in termenul specificat se va trece la executarea silita. Deoarece ex-ul, a aflat ca tata are aceasta procura, recent intocmita de mine pt a ma reprezenta, il momeste sa vanda apartamentul, la un pret de nimik , inteesul lui fiind a se descarca el de datoria la banca, si , faptul care ma deranjeaza cel mai mult este ca, in ciuda faptului ca i-am explicat tatalui meu conditiile in care sa dea semnatura numai si numai in fatza notaritei la care am facut si procura, doamna care ar fi "mirosit" si unde aveam siguranta ca ex-ul nu ar putea face excrocherii. azi am aflat ca vor sa semneze la un notar propus de asa-zisul "cumparator" si la un pret dezavantajos pentru mine. un apartament 2 camere doar 40.000 euro? Ce se poate face in cazul de fatza? Este oare posibil ca un ap sa se scoata la licitatie doar in baza unei somatii, avand in vedere ca in contract figureaza doi propietari, din care doar unul este cel datornic? Daca anulez procura si aflu ca tata a semnat vreun act ,cum ar fi precontract ( in care habar nu am ce conditii or fi specificate acolo ) ce se mai poate face in cazul acesta pina nu va fi prea tarziu? Mai exista notari "sarlatani" sau nu se mai preteaza a face jonglerii cu noile reglementari? Multumesc mult tuturor celor care imi vor raspunde