avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort rapid

Am auzit că s-a dat o lege prin care, dacă părţile sunt de comun acord căsătoria se poate desface la primărie în 24 de ore. Este adevărat ?
Există un copil major (22 ani - student)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:58, 17 Ianuarie 2011
Puteti rezolva problema,fie la un notar ,fie la ofieterul starii civile,conform art.38 ind.1 c.fam,dar trebuie sa existe acordul ambilor soti pentru desfacerea casatoriei.
Sunt competenti teritorial ofietrul de stare c ivila de la locul unde ati realizat casatoriei sau cei de la ultimul domiciliu comun al sotilor
Da, s-a adoptat o lege pt ca divortul prin acord sa fie ceva mai rapid, dar nici chiar in 24 de ore ci intr-un termen de 2 luni in care va puteti razgandi:D. Mergeti ori la ofiterul de stare civila ori la notar dupa cum a zis si domnul r.gabi.

EDIT MAI TARZIU:
In termen de 30 de zile va puteti razgandi, in aproximativ 2 luni terminati cu toate formalitatile si sunteti divortati.
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
ContSters178374, utilizator
Legea nr.202/2010, art.II.
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
ContSters53919, utilizator
va veti prezenta impreuna pt depunerea actelor (certificate de nastere original si copie, certificat casatorie in original, buletine original si copii, declaratie privind domiciliul si ca nu aveti copii minori), veti avea un termen de gandire de 30 de zile dupa care tot impreuna va veti prezenta, iar sa va dea certificatul mai asteptati apoi un pic, pare-mi-se 15 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere dosar de divort laviniaMMM laviniaMMM se poate sa depun singura dosarul de divort? fara sa apelez la un avocat? vreau doar incheierea casatoriei si revenirea la numele anterior. apartin de ... (vezi toată discuția)
Divort ro_red_rosu ro_red_rosu Sunt casatorita de 12 ani si nu am copii, doar un apartament cumparat impreuna , se poate divorta de comun acord la notariat? cat dureaza si se da termen de ... (vezi toată discuția)
Divort liliana v liliana v cum se face divortul la primarie sau la notar? ce acte sunt necesare? cum se face cererea la primarie sau la notar? (vezi toată discuția)