In 1997, fiind stabilit in strainatate, am trimis bani mamei sa cumpere un apartament, la cumparat pe numele ei.
Acum, intentionez sa-l trec pe numele meu.. mai am un frate, un tata de-al doilea care mai are doi copii dintr-o prima casatorie, pana acum nu mi-au lasat impresia ca mi-ar crea probleme, insa, daca tot este al meu as vrea sa si oficializez acest lucru.. si de ce nu, sa-mi protejez investitia.
Apartamentul are doua camare, 34 metri patrati, in piata imobiliara el ar consta cca 17-18000 euro.
Care este cea mai ieftina solutie astfel incat sa nu poata fi contestat vreodata?
Si care sunt pasii care trebuie urmati?
Ar fi fost bine sa fi pastrat chitantele care sa ateste ca ati trimis banii. O procura autentica prin care v-ati fi mandatat mama sa cumpere in numele dvs v-ar fi scutit de multe dureri de cap.
Cel mai bun act este actul de vanzare cumparare fara clauze.
Daca ati fi de acord ca mama sa locuiasca in acel apartament de durata vietii, puteti cumpara nuda proprietate, dumneaiei pastrandu-si dreptul de abitatie viagera ( posesia), urmand ca dvs sa intrati in poasia de de fapt a apartamentului la decesul mamei.
Chitantele de la acea vreme e clar ca nu le mai am.
Mama nu locuieste acolo, dar toate contractele locuintei, gaz, lumina, centrala termica, sunt pe numele mamei.
Ma intereseaza varianta cea mai ieftina de act necombatabil.. asta este cea mai ieftina?
Contract
Razvana95
Bună ziua ! Aș avea nevoie de puțin ajutor în legătura cu o problemă, mai exact o lămurire . În 2002 mama mea a făcut un contract de ... (vezi toată discuția)