avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta mostenire

Persoana decedata nu a fost casatorita si nu are copii, traieste mama acesteia si doi frati. Imobilul a fost dobandit prin contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager de la mama care la randul ei l-a dobandit prin mostenire legala in urma decesului sotului si a renuntarii la mostenire a celor doi fii in favoarea acesteia.
Intrebarea este cui revine mostenirea in acest caz, numai mamei sau si celor doi fii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 11:05, 17 Ianuarie 2011
Dreptul la succesiune este si al mamei(1/4) si al fratilor(3/4- amandoi). Oricare dintre acestia poate renunta insa la dreptul sau.
Cei doi fii ai sotului predecedat au renuntat la mostenirea dupa tatal lor.

Pe mama vitrega nu o mostenesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire claugan claugan Salut, Tatal meu a ramas vaduv si s-a recasatorit Tata are un apartament si inca e in viata. Mama vitrega solicita parte din apartament Mama vitrega e pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune Maryzin Maryzin Buna ziua! As dori și eu câteva răspunsuri la niște situații legate de o succesiune, moștenire. Tatăl meu a fost căsătorit cu mama mea 45 de ani, ... (vezi toată discuția)
Sfat juridic mamon mamon Buna seara!Dupa moartea tatalui,eu si sora mea am cedat partea noastra de mostenire(casa parinteasca) fratelui,cu conditia sa aiba grija de mama.Actul este cu ... (vezi toată discuția)