avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs in interesul legii - revendicare vs. legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs in interesul legii - revendicare vs. legea 10

Astazi ICCJ ar fi trebuit sa solutioneze recursul in interesul legii privind admisibilitatea actiunii in revendicare pe drept comun dupa intrarea in vigoare a Legii 10/2001. Stie cineva daca/in ce fel s-au pronuntat?
Inalta Curte de Casatie si Justitie a amånat, ieri, pentru a doua oara, pronuntarea unei decizii fata de recursul in interesul legii promovat de Procurorul General pentru stabilirea unei practici unitare in judecarea cererilor de restituiri ale imobilelor nationalizate. Amånarea se pare ca s-a facut cu inca trei luni.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Astazi s-a judecat din nou recursul in interesul legii promovat de Procurorul General pe subiectul de mai sus. Aveti idee cum s-a finalizat?
Nu. Au fost 2 amanari de pronuntare. La 2 recursuri in interesul legii.
Ar fi interesant de stiut.
Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat pentru a treia oara pronuntarea unei decizii privind admisibilitatea actiunilor intemeiate pe dispozitiile dreptului comun, avand ca obiect revendicarea imobilelor preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, formulate dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 10/2001.
Nu. A ramas in pronuntare in 2 iunie. A amanat pronuntarea azi.
Azi ce s-a intamplat?

Alte discuții în legătură

Decizie iccj pe legea 1/2009? adrianadamian2009 adrianadamian2009 Stie cineva daca a aparut prima decizie a ICCJ invocand Legea 1/2009, privind inadmisibilitatea actiunilor in revendicare pe dreptul comun (art. 480 C.p.c.)? ... (vezi toată discuția)
Iccj s-a pronuntat in sfarsit CARMEN MARIANA AGACHE CARMEN MARIANA AGACHE Dragii mei am aflat azi ca ICCJ s-a pronuntat pe recursul in interesul legii declarat de procurorul general in sensul ca actiunea in revendicare este ... (vezi toată discuția)
Legea 1/2009 cassy cassy legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la ... (vezi toată discuția)