Buna,ma confrunt cu o problema si sper ca pe acest site o sa gasesc cateva indrumari.Sper sa fiu cat se poate de explicita.
Tatal meu pe legea 18 a fost trecut pe titlu de proprietate impreuna cu cumnata sa(fratele lui decedat in 1987)ca mostenitori ai def.M.G(noi stiam ca e bunicul).In 1994 cumnata sa vinde un teren in suprafata totala(si partea lui tata)unei persoane,declarand in p.v.c.,ca e al ei intreg terenul.Acum acea pers vrea sa intabuleze,spunand ca nu a stiut de situatie numai in 2000 cand s-a eliberat titlul,desi exista la primarie adeverinta elib in 1991 pe numele tatalui meu si cumnata sa,dupa care s-a eliberat titlu prop.Problema care e?acea persoana o sfatuieste pe o verisoara (fiica a cumnatei decedata anul trecut)sa ceara in instanta nulitate absoluta partiala a titlului si sa-l radieze definitiv pe tatal nostru,deoarece (se folosesc de faptul ca pe fratele lui tata il chema ca pe bunicul M.G)si nu putea veni la mostenirea fratelui acesta avand urmasi si ca titlul s-a dat conform registrului agricol din 1956-1958 intocmit pe numele M.G-junior,deoarece el a ramas in casa parinteasca(bunicul e decedat din 1930,la 25 ani,avea casa ,curte si teren langa casa intabulat pe ei din 1926 si succesiune pe bunica si copii din 1933)pe 2 terenuri din titlu nu am gasit intabulate dar acestea s-au dat in 1947 prin improprietariri.Am reusit sa facem rost si de registrul agric din 1951 care e pe bunica si de pe acela s-a facut transferul pe M.G-junior.Nu s-a facut nici o iesire din indiviziune sau ceva care sa-l ateste unic proprietar pe M.G-junior, decat registrul agricol.Problema mare e ca am picat jos cand am vazut intampinarea facuta de prefectura(o persoana anume si nu stiu cine e)in care se spune ca sunt de acord cu anularea titlului deoarece-atentie-Tatal meu e frate cu cumnata si ca in cererea de reconstituire nu ar fi terenulrile din titlu-lucru neadevarat erau trecute in cerere da sub alta denumire dar aceeasi locatie,culmea e -cumnata nu are nici un teren denumit in cerere.Cand am fost la primarie ni s-a aratat dosarul cu toata documentatia dupa care s-a emis titlu si ma intreb de ce a aparut asa ceva in intampinarea de la prefectura,eu cred ca cu rea intentie s-a facut asa ceva si de cineva interesat.Cum a avut curajul?La prima infatisare i-am explcat verisoarei frumos ca il confunda pe tatal sau cu bunicul si a spus ca ne intalnim si ne intelegem,dar sfatuita din nou a fugit de acasa,probabil acum mai fabrica ceva minciuni.....:(Poate ea sa-si intabuleze casa si terenul de langa casa fiind C.F-ul pe bunici ca ultimi proprietari?mentionez ca si acestea sunt trecute in titlu)Procedez corect oare sa fac plangere penala impotriva celui care a scris aberatii in intampinarea prefecturii,ca doar o persoana a facut asa ceva prin abuz de functie,nus daca m-am exprimat corect,eu nu o vad ca o simpla eroare.De cand am citit acea intampinare nu mai am liniste,sufar de diabet si cu toata insulina nu reusesc sa imi mai revinAr mai fi multe de spus dar m-am intins cam mult si sper sa aveti rabdare,multumesc mult.
:offtopic:
Stimata doamna nu puteti sa ne obligati sa va dam un raspuns urgent la problemele cu care va confruntati.
Sunt probleme care poate necesita un studiu al actelor si noi de unde sa ne dam seama daca situatia de fapt expusa de cineva este sau nu corecta. Au fost cazuri de acest gen.
In limita timpului nostru va vom da un raspuns la problemele cu care va confruntati.
Buna seara! Am citit measjul d-voastra ,insa ...sincer,v-ati cam pierdut in amanunte.Scurt si la obiect!;)Sa iteleg ca d-voastra aveti pe rolul instantei o actiune prin care ati solicitat anularea titlului sau.....:-/ Astept raspuns
1) Chiar daca la emiterea titlului de proprietate s-au avut in vedere inregistrarile din reg. agricol din anii 1956-1958 ( ca asa s-a procedat la inceputul anilor 1990 cu legea nr. 18) aceste inregistrari nu sunt dovezi ale proprietatii lui MG junior.
2) Dovada ca bunicul d-voastra MG senior era proprietar se poate face cu:
- copiile colilor de carte funciara (nu extrase de CF ci copiile xerox ale colilor de CF unde se scrie cu mana - scuzati exprimarea); certificat de deces MG senior; certificat de nastere MG junior si certificat de nastere al tatalui d-voastra.
copiile colilor de CF contin toate inregistrarile din coala B si din acestea se va observa ca terenurile si casa au fost proprietatea lui MG senior, trecand apoi prin mostenire la bunica dumneavoastra si cei doi copii.
faptul ca nu MG junior era inscris in CF se poate dovedi cu anul nasterii sale raportat la inscrieri - intrucat trebuia sa apara ca minor in anii 30', eventual un MG apare inscris inainte de anul nasterii lui MG junior - asadar cel inscris este bunicul.
Nu trebuie sa va faceti sange rau pentru intampinarea de la prefectura, la ce personal au angajat cel mai probabil nu este vorba de rea-credinta ci superficialitate.
Plangerea penala nu va avea nici un efect daca nu reusiti sa dovediti ca fapta s-a facut cu intentie, asa camai bine nu o faceti. Cereti insa cheltuieli de judecata si fata de comisia judeteana.
succes.
Ce sa fac?
dienusa
S-a emis un TP pe numele tatalui meu si al cumnatei mostenitori ai def. MG...MG il chema si pe fratele lui tata....Terenurile au apartinut lui ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac?
dienusa
ma confrunt cu o problema si nu stiu ce sa fac...In 1926 bunicii au cumparat terenuri,am cf-uri numai pe o parte din ele inclusiv pe casa ,curte si gradina.Ei ... (vezi toată discuția)