avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masa succesorala

buna ziua.am doi bunici care au doi fii,tata si unchiul meu.unchiul a murit dupa care bunicii au facut acte de vinzare parintilor mei pe casa si o bucata de teren,iar mie acte de donatie scutita de raport pe restul proprietatii(teren),atunci eram inaintea unui divort iminent,care s-a si produs si bunica nu dorea sa se imparta terenul.pentru succesiune a mai ramas un teren de 11000mp.ce inseamna acea masa succesorala si daca donatia in acest caz poate fi atacata de veri si matusa.Mentionez ca locuiesc cu bunicii si am grija de ei de 15 ani. va multumesc foarte mult.
Donatia poate fi atacata de catre descendenti , de catre sotul supravietuitor, de parinti, in termen de 3 ani de la deces .
Acest act reprezinta o liberalitate excesiva , ce poate fi atacata de catre mostenitorii rezervatari, in vederea intregirii masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren prin testament, apoi donat. atacare donatie miramali miramali Buna ziua, in 2001, socrii mei au mostenit prin testament un teren si o casa. Au facut actele doar pe casa iar terenul l-au donat primariei. Anul acesta a ... (vezi toată discuția)
Act donatie a-elena a-elena Buna ziua, As dori sa stiu daca actul de donatie poate fi atacat. Sorcrii mei vor sa ne faca un act de donatie pe casa si terenul unde locuim, iar cumnatul ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)