avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia de intretinere dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia de intretinere dupa divort

Bună ziua!
Mă aflu intr-o situaţie din care nu ştiu cum o să ies,aşa că, vă rog,dacă puteţi,să-mi răspundeţi la cateva întrebări.
În urmă cu aproximativ 10 ani,am fost diagnosticata cu neoplasm ovarian(cancer genital) si de atunci soţul meu se comportă într-un mod greu de suportat.Deşi i-am explicat că nu poate cere prea mult de la mine avand în vedere faptul că eu sunt o femeie mutilata(si nu e puţin lucru) el ma supune la perversiuni sexuale cu care eu nu sunt de acord iar de la refuzul meu începe totul.Nu întelege ca si asa mie î-mi este greu,ca eu sunt mulţumita ca sunt înca în viaţa si mă pot ocupa de cei 4 copii pe care i-am născut şi crescut aproape singură(el neimplicandu-se decat financiar)si ca eu nu am dispoziţia fizică si psihica să-i fac jocul.Menţionez că sunt o femeie cu defecte ca orice om dar si cu multe calităti pe care el nu le apreciază daca nu pot accepta jocul murdar in care încearcă să mă tarască.În fine,sunt multe de spus,ideea ar fi că intenţionez să divorţez,după 25 de ani,întrucat sunt supusă zilnic la această agresiune psihică pe care nu o mai suport,ce vină am dacă m-am îmbolnăvit?Eu lucrez acum pentru că n-am acceptat niciodată ideea pensionării(acum am 42 ani) dar boala poate oricand recidiva şi-atunci aş vrea să ştiu dacă aş putea avea de la el o pensie de întreţinere avand în vedere situaţia mea medicală şi dacă pensia alimentară pentru copii se acordă şi celui care a împlinit 18 ani dar care este încă elev. Chiar nu mai ştiu ce să fac,am încercat să rezolv situaţia prin toate metodele posibile dar nimic n-a mers,i-am spus chiar de la debutul bolii mele că e liber să-şi satisfacă nevoile unde vrea şi cu cine vrea dar el are o obsesie pentru mine ,oricate probleme ar fi,el nu vede decat partide de sex.Cred,în ficare zi tot mai mult că el are o problemă de sănătate mintală,este o persoană compexată,frustrată iar cu înaintarea în varsta,comportamentul lui este tot mai greu de suportat.Are 54 ani si eu cred că alte lucruri ar trebui să fie prioritare în viaţa lui.În speranţa că mă va ajuta cineva vă mulţumesc,încă de pe acum!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:52, 17 Ianuarie 2011
Se pare ca problema dvs. este foarte delicata si nu cred ca e bine ca noi, cei care dam sau incercam sa dam cele mai bune sfaturi juridice, sa intram prea adanc in ea. Oricum, solutia cea mai buna si eficienta este sa va rugati la Dumnezeu sa va ajute, sa va dea sanatate si intelepciune in decizia pe care doriti sa o luati. Daca hotarati sa deschideti actiunea de divort, neaparat sa va angajati un avocat si in cererea pe care o va formula, puteti cere pensie de intretinere pentru copiii minori tinand cont de veniturile care le realizeaza tatal copiilor.Pensia de intretinere se acorda pana la 18 ani si se poate prelungi pana la 26 de ani daca copiii continua scoala.
va dorim rabdare si multa intelepciune
Draga Doamna, pensie de intretinere este obligat sa dea pana la terminarea studiilor de catre copii, pana la terminarea unei facultati de stat.
Luati legatura cu o fundatie sau un centru pentru femeile abuzate. Mergeti la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul dv.Ei va vor indruma, iar din partea fundatiei veti primi asistenta juridica.
Pe langa pensia de intretinere pentru copii, ati putea solicita pensie de intretinere si pt dv, numai ca va trebui sa demonstrati ca sunteti in incapacitate. Daca reusiti sa convingeti instanta, o veti obtine, dar va trebui sa nu aveti serviciu.
Numai ca ar trebui sa luati in calcul si varianta ca sotul sa nu va plateasca la timp sau, mai rau deloc, sau sa ramana fara loc de munca si sa va plateasca pensie raportat la salariul minim pe economie. Daca va convine situatia, este alegerea dv.
se va acorda pensie si pt copilul ce a implinit 18 ani,daca e elev, 1/4 din veniturile cu caracter permanent ale tatalui . daca ceilalti copii sunt inca minori, tatal va plati pensie si pt acestia, in total, pt toti copiii in cuantum de pana la 1/2 din veniturile tatalui.
dvs nu beneficiati de pensie daca nu sunteti in incapacitate de munca la data introducerii cererii.
[ link extern ] /

Sanatate, va doresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi ''coasigurata'' fiica daca nu o intretin? sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca fiica poate beneficia de asigurarea de sanatate a tatalui pentru asistenta medicala ,fiind eleva (21 ani ), dar in urma ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru pensie intretinere copii minori gemeni, care implinesc intr-o luna de zile 18 ani apk apk Buna ziua, In luna mai 2013 am depus actele pe noul cod de procedura civila pentru obtinere pensie de intretinere pt. copiii mei minori - gemeni de la tatal ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei gabor elena gabor elena am doi copii minori in intretinere rezultati in urma unei relatii de concubinaj.tatal lor nu plateste pensia alimentara deoarece nu am deschis nici un proces ... (vezi toată discuția)