avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei

am doi copii minori in intretinere rezultati in urma unei relatii de concubinaj.tatal lor nu plateste pensia alimentara deoarece nu am deschis nici un proces pe tema aceasta.mentionez ca tatal copiilor lucreaza in danemarca.m am hotarat sa deschid un proces in care sa se stabileasca ca unul dintre copii sa ramana la mine iar altul la tatal lor.care ar fi demersurile care trebuie sa le urmez?ce sanse as avea pt acest proces?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 21:45, 13 Decembrie 2011
demersurile sunt destul de complexe si aveti neaparat nevoie de ajutorul unui avocat.Trebuie sa deschideti un proces pentru incredintarea minorilor in care sa cereti si stabilirea pensiei de intretinere. Pentru cel incredintat dvs. va plati tatal si pentru cel incredintat tatalui veti plati dvs.

tatal copiilor poate refuza cererea mea de ai incredinta unul dintre copii?
va multumesc.oricum imi voi angaja un avocat.
Ar trebui sa va ganditi mai intai interesul superior al copiilor dv. Daca amanadoi au crescut impreuna pana acum, este oare in interesul lor sa fie despartiti asa? Cum se va simti copilul care va pleca? Cum hotarati pe care il dati si pe care nu, trageti la sorti?
nu puteti promova dvs. o actiune de stabilire a domiciliului la tata al unui copil al dvs.. doar tatal sau , Autoritatea tutelara, daca apreciaza in interesul minorului.
stiu ca imi va fi foarte greu ,si ca copii sunt cei care sufera cel mai mult,dar noi parintii ne am urmat alte drumuri in viata,si eu am considerat si consider ca e cel mai bine asa .sper ca autoritatea tutelara sa mi aprobe o cerere de stabilire a domiciliului a unuia dintre minori la tatal sau.trebuie sa simta si el ca este parinte.7 ani am crescut eu acesti copii singura fara ajutorul nimanui.tatal lor are domiciliul pe teritoriul romaniei,insa este plecat in danemarca la munca pe termen nelimitat.exista vreo lege care ma poate obliga sa tin eu ambii copii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
gabor elena, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodia copiilor emil_vhk emil_vhk am o prietena care a divortat iar instanta nu a dat nici un verdict cu privire la custodia copiilor pentru ca cei doi s-au inteles sa ramana cu mama lor. Acum ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii divort dienutza80 dienutza80 Buna ziua. As vrea sa stiu, in cazul unui divort, ce sanse am sa-mi fie incredintati ambii copii, cu varste de 2 si 4 ani, chiar daca sotul e de acord sau nu? (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului cu un copil minor adinadan adinadan buna sera! am nevoie de cateva sfaturi...de mai bine de 7 luni eu si sotul meu traim in aceeasi casa dar nu mai suntem impreuna ca si cuplu(am incercat din ... (vezi toată discuția)