avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copiilor

am o prietena care a divortat iar instanta nu a dat nici un verdict cu privire la custodia copiilor pentru ca cei doi s-au inteles sa ramana cu mama lor. Acum tatal o ameninta ca vrea sa ii i-a copiii pentru motivul ca nu se ocupa de ei si ii spune ca va castiga ptr ca ea nu are nimic (financiar vorbind si material.......el e plin de bani iar ea nu e). Problema e ca mama copiilor sta toata ziulica cu ei si le da o educatie foarte buna. Intrebarea mea este....ere vreo sansa femeia asta ptr a castiga custodia copiilor? Sau nu? Se poate lega instanta de simplu fapt ca nu are o situatia materiala buna? Si nu are din cauza lui ptr ca el nu o lasa ci o forteaza sa stea cu copiii, iar acum o ameninta ca va castiga tocmai din motivul asta.
Ce sanse sunt aici in situatia asta?
mersi
Cel mai recent răspuns: oty , utilizator 23:49, 21 Martie 2006
nu ti fa prea multe griji. spui ca tatal are bani....e putin probabil sa obtina custodia....depinde de varsta copiilor si alti factori. Oricum cat copiii sunt mici e putin probabil sa ajunga la tata. Eventual, tatal, daca se lauda cu putere financiara, nu are decat sa mareasca pensia de intretinere pentru cei doi copii ;)
se poate usor verifica de instanta daca minorii sunt bine ingrijiti, pentru ca in cadrul procesului de incredintare minori se dispune un referat de ancheta sociala la domiciliul minorilor.
ca un secret ar fi bine ca atunci cand vin cei de la autoritate sa fie si un vecin sau o persoana care intr-adevar stie situatia de fapt, si sa laude daruirea cu care mama creste minorii.este foarte important cati ani au minorii.
procesul se considera ca este in interesul minorilor
Ori nu esti bine informat ori nu stii, dar intr-un proces de divort, chiar daca sotii s-au inteles in privinta minorilor, instata totusi hotaraste caruia dintre parinti vor fi incredintati minorii spre crestere si educare.
Banuiesc ca minorii i-au fost incredintati sotiei si acum sotul o ameninta cu cu faptul ca va cere reincredintarea minorilor?
Vino cu mai multe date.... si daca se poate exacte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face pentru schimbarea practicii judiciare in cazul incredintarii minorilor intre 2 - 10 ani?? KENNSO KENNSO Astept propuneri fata de felul cum sunt judecate aceste spete. Doresc sa ne implicam cu toti in schimbarea acestei stari de fapt, a acestei practici de a ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu un sfat ionela86 ionela86 Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)
Revendicare apartament anl pe baza preluarii custodiei copilului de la fosta sotie(ar fi posibil?) sariansari sariansari Buna ziua! In timpul casatoriei am primit cu chirie la stat (primarie) un apartament ANL eu fiind titular de contract. In urma divortului, acum 4 ani, ... (vezi toată discuția)