avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copii divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copii divort

Buna ziua. As vrea sa stiu, in cazul unui divort, ce sanse am sa-mi fie incredintati ambii copii, cu varste de 2 si 4 ani, chiar daca sotul e de acord sau nu?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:25, 16 Iulie 2009
Sanse mari , atata vreme cat detineti resurse finaciare si afective , o locuinta stabila... si o motivatie foarte mare pentru a avea o aparare bine pusa la punct.

sunt salariata, cu serviciu stabil, locuim in casa mea mostenire de la parinti, el nu are o locuinta a lui, doar casa de la tara a parintilor care e in stare jalnica. Nu neg, iubeste mult copii, dar atat.
Daca dovedeti ca aveti venituri,ca aveti posibilitati reale pentru intretinerea a 2 copii, ca aveti locuinta, aveti sanse mari de reusita
As vrea sa adaug ceva la ce a spus doamna ,,2680426335012''. Aveti un serviciu stabil, o locuinta, se va face o ancheta sociala la domiciliul mamei ca sa vada daca sunt copii ingrijiti, daca au un loc al lor de joaca , cu alte cuvinte care e confortul si , stati linistita, copii vor creste alaturi de dv, iar tatal va avea drept de vizita. Chiar daca tatal isi iubeste nespus de mult copiii, nimeni nu ma va convinge ca un tata ar putea ingriji un copil mic, sa se treazeasca noptile la vreo doua ore sa vada daca puiul sau mai face febra, sa'l spele, sa'l imbrace sau sa'i dea sa manance asa cum face o mama. Sunt totusi si exceptii, dar sunt RARE. Si doar cand mama ar fi decedata, sau poate denaturata. Doar atunci un tata s'ar implica ca o mama in cresterea si educatia copilului sau. Sa ma ierte tatii care urasc mamele ce isi cresc copiii singure. Cand copilului ii este bine langa mama, cand are tot ce ii trebuie , si aici conteaza mult afectiunea materna, si cu toate astea tatal vrea sa ,, rupa'' minorul de langa aripa ocrotitoare a mamei, atunci, cu siguranta o face doar pentru ca o uraste pe ea pentru el va plati pensie. Tatii din exceptiile rare , insa, merita sa lupte pentru micutii lor. Iar instantele ar trebui sa tina cont de lucrul acesta
Din ceea ce ati expus....aveti sanse mari sa va fie incredintati spre crestere si educare minorii. Dar va sfatuiesc sa nu porniti singura la acest drum, ci alaturi de un avocat care stie cum sa va apere interesele.

Alte discuții în legătură

Copiii .......la mama sau la tata? mona_lisa mona_lisa Buna ziua! Am o prietena care se afla intr o situatie disperata, De cativa ani traieste in concubinaj cu partenerul de viata cu care are 2 copii acestia fiind ... (vezi toată discuția)
Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)