avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pierderea dreptului de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pierderea dreptului de tata

Buna ziua,

O amica a nascut un copil acum 10 luni, la nastere pe certificatul de nastere la tata a aparut prietenul ei de cumun acord intre ei.
Acum amica s-a razgandit, cum poate sa-l stearga pe presupusul tata din certificatul micutei, ea sustinand ca acesta nu este tatal natural, iar el nici nu vrea sa auda ca nu este el si refuza sa faca un test de paternitate.
multumesc!!
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 10:31, 17 Ianuarie 2011
Mama copilului poate introduce o actiune in contestarea recunoasterii de paternitate.
Conform legii, recunoasterea paternitatii care nu corespunde adevarului poate fi contestata de catre orice persoana interesata. Daca actiunea in contestare se face de catre mama copilului sau de insasi copilul recunoscut sau de catre descendentii lui, dovada paternitatii o are autorul recunoasterii sau mostenitorii sai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate prasnel prasnel Buna ziua Situatia pe scurt: Copil nascut in ianuarie 2007 in afara casatoriei, recunoscut la nastere de presupusul tata biologic. Intre timp au aparut ... (vezi toată discuția)
Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)
Prescriptie pentru tagada de paternitate edmond11 edmond11 Buna ziua, Pot introduce actiune in tagada paternitatii prin care sa cer test ADN daca minorul rezultat in timpul casatoriei cu mama lui are 11 ... (vezi toată discuția)