avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Sunt separat de sotie de 6 luni,suntem casatoriti de 9 ani si avem 2 copii.Copilul cel mare e cu mine inca de atunci iar cel mic e cu nevasta.Eu m-am mutat in chirie iar ea a ramasa in casa cu aproape toate bunurile.In ultima luna sotia a inceput sa fie de acord cu divortul din vina ambelor parti si copii sa ramana asa cum sunt impartiti acum.Singura problema pare sa fie partajul apartamentului comun deoarece ea nu vrea sa-l vindem iar bani pentru jumatate din el nu are de unde sa-mi dea.

Trebuie sa ne angajam amandoi avocati?
Ce se intampla daca cere custodia ambilor copii,deoarece nu am incredere ca la proces nu isi va schimba declaratiile?Am sanse sa castig copilul care a stat numai cu mine in ultimele 6 luni?In acest caz nu vom avea obligatii unul fata de celalalt privind pensiile alimentare,nu?
La partaj in ce termen e obligata sa imi plateasca partea mea din apartament?Daca nu poate sa-mi plateasca aceasta suma in termenul dat ce se intampla mai departe?Sunt presat de proprietar cu pretul chiriei si as vrea sa-mi cumpar o garsoniera pentru a putea sa-i ofer stabilitate copilului.
Cel mai recent răspuns: SonyEric , utilizator 18:57, 11 Aprilie 2008
Nu este obligatoriu sa va angajati avocati atata timp cat va intelegeti sau stiti sa va aparati singuri. Ai sanse sa castigi copilul daca si acesta vrea sa stea cu tine si declara acest lucru judecatorului atunci cand il asculta. Poti fi obligat sa contribui financiar la cresterea celuilalt copil daca sotia demonstreaza ca veniturile tale sunt mai mari decat ale ei. Nu este obligatoriu sa va judecati in acelasi dosar si pentru divort si pentru partaj. Poti astepta sa rezolvi mai intai cu divortul si apoi deschizi actiune de partaj. Chiar daca se opune , legea oricum o obliga sa imparta cu tine bunurile comune, adica cele obtinute in timpul casatoriei.
Puteti stabili termenul de comun acord in cadrul unei tranzactii in dosarul de partaj. Si daca nu se va achita in termenul convenit, mergeti mai departe la executor.
In situatia in care va solicita atribuirea imobilului iar instanta va admite aceasta cerere sotia dvs. va fi obligata sa va plateasca o suma de bani(sulta), in raport de cota de contributie care se va stabili ca ati avut-o la dobandirea apartamentului. Dupa ce hotararea de partaj devine definitiva si irevocabila(au fost epuizate toate caile de atac), se poate trece la executare. Daca sotia dvs. va fi in imposibilitatea de a va plati sulta, puteti solicita vanzarea imobilului la licitatie. Este bine insa sa cadeti de comun acord. De regula, vanzarea la licitatie implica un pret mai mic decat atunci cand il vindeti de comun acord.O ALTA VARIANTA. Daca spuneti ca sotia dvs. nu ar avea posibilitatea sa va plateasca sulta, cereti atribuirea imobilului si atunci rolurile se inverseaza. ATENTIE INSA! In general, instantele, cand este vorba de atribuirea imobilului, au in vedere printre altele si in grija cui se afla minorii. In orice caz, daca nu cadeti la o intelegere(tranzactie), angajati-va un avocat si va sti cum sa clarifice lucrurile.
de regula copii sunt incredintati mamelor, aveti grija! mult succes! v-am trimis mesaj privat!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2008
Admin, administrator
Cea mai buna solutie este sa scoate-ti la vanzare apartamentul impreuna, si cu pretul obtinut sa cumparati doua garsoniere (daca se poate).
Daca prin sentinta de partaj se atribuie unui sot apartamentul celalalt sot poate pune in executare sentinta in timp de 3 ani. (in ce priveste sulta). Daca nu face aceasta primul sot ramane cu apartamentul si nu mai plateste sulta.

Alte discuții în legătură

Drepturi in urma partajului cami250786 cami250786 Buna ziua, Sunt mama a doi copii -fata de 25 ani si baiat de 23 ani ,am divortat in anul 1993 de sot iar in urma acestui divort mi s-au atribuit casa si copii ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati. ce se intampla cu locuinta in cazul divortului ContSters10241 ContSters10241 buna ziua .sora mea are o problema sotul vrea sa divorteze iar ei locuesc intr-un apartament luat printr-un credit ipotecar,care nu este inca achitat,unde ea ... (vezi toată discuția)