avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce obligatii ii revin creditorului si av. la un proces ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce obligatii ii revin creditorului si av. la un proces de validare poprire

In calitate de creditor am deschis actiunea de validare a popririi pentru recuperarea pensiei de intretinere a copilului ( atat pentru suma restanta cat si pentru sumele viitoare) .Am cerut interogatoriul pentru parati,iar in actiune am specificat , judecarea in lipsa.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:
1.Spuneti-mi va rog daca instanta imi va da o hotarare judecatoreasca pentru aceasta actiune, in cazul in care nu ma voi prezenta la termenele de judecata.Mai exact care este dezavantajul de a nu ma prezenta la proces, sau ce rol imi revine, fiind creditor , intr-un astfel de proces daca trebuie sa ma prezint fara avocat.
2 In cazul in care ma voi prezenta la termene impreuna cu un avocat ( imputernicit sa ma reprezinte),ce obligatii ii revin acestuia daca semnez un contract ( in schimbul onorariului stabilit) .
3 In cazul in care acesta nu si-ar putea respecta in totalitate obligatiile din contract, cum pot prevedea o clauza in contractul respectiv, sau ce solutie ar fi pentru a ma asigura ca nu voi pierde acel onorariu intr-o astfel de situatie.Este posibil un precontract?
4. Ce cheltuieli sunt considerate ca “cheltuielile de judecata” si daca onorariul avocatului meu poate fi inclus in acestea ( pentru a fi suportat de parati ).

5. Care este diferenta de fi reprezentata de un avocat imputernicit sau de un avocat cu procura avocationala

6.Cate termene are un process de validare daca am cerut interogatoriu .

7. Ce onorariu se practica pentru un proces de validare poprire avand ( in vedere ca intocmirea si redactarea actiunii am platit-o separat) in cazul cand optez pentru :
- un av cu imputernicire
- un av cu procura avocationala
Va multumesc foarte mult.
@dflorin7: problema dvs nu isi are locul in acest topic, va rog sa incepeti o discutie separata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariul unui avocat nicoleta1975 nicoleta1975 Am un litigiu civil care nici macar nu a inceput intrucat s-a ajuns la un acord (o tranzactie) intre parti asistate de avocati.Nu s-a platit taxa de timbru iar ... (vezi toată discuția)
Contract de reprezentare juridica fals ouletz ouletz Am avut o cauza intr-un dosar penal pe care l-am pierdut . Paratul m-a executat silit si am platit cheltuieli de judecata. Acum dupa 1,5 ani am dovada ca ... (vezi toată discuția)
Contract reprezentare? ramonel78 ramonel78 as dori sa stiu ce obligatii are avocatul cu cu care am incheiat un contract??????? cat timp este valabil acest contract?ce inseamna asistare si ... (vezi toată discuția)