avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua! Vin si eu cu o intrebare : Sunt in somaj din martie 2009 si din august 2009 pana la data actuala am mai lucrat pe perioade determinate 10 luni intrerupand de mai multe ori somajul ; daca mai lucrez inca doua luni pana in august 2011 am dreptul la somaj dupa noua lege? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:00, 30 Iunie 2011
Am mers la ALOFM pentru a depune dosarul de somaj si am fost refuzat pe motiv ca nu am un an de la expirarea celuilalt somaj, cu toate ca am 12 luni lucrate in ultimele 24 luni ,perioada lucrata, asa cum am aratat mai sus, in perioade de suspendarea somajului vechi. Dupa raspunsul d-voastra anterior perioada lucrata pe timpul suspendarii somsajului nu a fost folosit la calculul somajuli vechi si atunci de ce nu am drept de somaj? Va multumesc anticipat si scuze daca am deranjat cam mult!
1. Daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj, luni nu au mai fost utilizate pentru acordarea unei indemnizatii de somaj anterioare, atunci aveti dreptul la indemnizatie de somaj.
2. Mergeti la Agentia de Somaj sa verifice din nou situatia dvs. Poate au gresit din neatentie sau din graba.
3. Daca raspunsul este tot negativ (ar fi bine sa vi-l dea in scris) iar dvs. sunteti sigur ca indepliniti conditiile legale de a primi indemnizatie de somaj puteti actiona Agentia de Somaj in judecata, la Tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre conditii somaj danutz_bsd danutz_bsd Daca anul trecut, in lunile iulie si august, am fost in somaj, acum mai beneficiez de ajutorul de somaj? (vezi toată discuția)
Modificari aduse legii somajului camieudaria camieudaria am auzit sa s-a modificat legea somajului da nu stiu art. cica prin 16 -17 dec. eu am o ang care a lucreaza de 6 luni la mine iar maine ii exp conte . inainte ... (vezi toată discuția)
Se mai poate intra in somaj dupa ce ai lucrat 2 luni? iulia.balan iulia.balan am lucrat la o firma 3 ani am intrat in somaj de 9 luni din care am stat 2 dupa care m-am angajat 12 luni am intrat in somaj de 6 luni luna asta se termina ... (vezi toată discuția)