avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua povestea mea e lunga dar am sa incerc s-o scurtez,parintii mei au decedat si sunt singura la parinti.Tatal meu are un fratedulce.tatal lor a murit pe front.Bunica(mama lor)s-a recasatorit si a fa cut 4 copii.Bunicii au muritsi acum se face succesiunea dupa bunici.Pe mine m-au anuntat sa particip dar nu am dreptul la partea bunicului de-al doilea.se poate?el a fost casatorit cu bunica mea deci il mostenestela absolut totul ,zic eu.Ar fi ceva pamantcare mi-au zis ca e al bunicului deci il mostenesc numai copii lui nu si cei 2 din prima casatorie a bunicii mele.si a doua intrebare :daca eu divortez ce am mostenit de la parintii mei se pune la partajla un loc cu cele cumparate in perioada casatoriei?va multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:13, 21 Ianuarie 2011
Daca divortati, mostenirile nu intra in masa partajabila.

Pentru prima parte, va rog sa detaliati:
1. Cand a murit bunica dvs.?
2. Cand a murit al doilea sot al bunicii dvs.?
3. Cand a murit tatal dvs.?
4. Este corect ca bunicul dvs. a fost primul sot al bunicii si a decedat inaintea tuturor?
bunica a murit in iulie 2010
bunicul de-al doilea a murit prin anii 1988-1990
tatal meu a decedat in anul2007
primul sot care a murit pe front a fost casatorit legal.
Bunicul dvs. este doar primul sot al buncii, decedat pe front.
Pe el l-au mostenit cei doi copii ai lui (tatal dvs. si fratele tatalui dvs.) si sotia lui, bunica dvs.

Pe cel de-al doilea sot al bunicii (care nu este bunicul dvs. din punct de vedere legal), il mostenesc cei patru copii ai lui, si sotia lui, bunica dvs.

Pe bunica dvs., o mostenesc copii ei (toti cei sase).
Daca o parte din copii bunicai au decedat inaintea ei, nepotii bunicai de la acei copii vin la mostenirea bunicai, culegand ei partea mostenitorului predecedat.

In concluzie, este corect ca dvs. nu il mosteniti pe al doilea bunic (care legal nici nu va este bunic).
Indirect, puteti avea dreptul la o parte din averea sotului 2 al bunicii pentru ca: bunica a mostenit o parte de la sotul ei nr. 2, iar dvs. mosteniti o parte de la bunica. Dar veti mosteni mai putin decat copii sotului nr. 2.
In schimb, dvs. veti mosteni pe bunicul - sotul nr. 1, pe care cei 4 frati care nu sunt copii lui, NU il mostenesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat la suta mostenesc? mmuntean72 mmuntean72 am si eu novoie de ajutorul vostru. este vorba de cum se imparte casa bunicii mele.(mama tatalui meu) bunica mea a murit si urmeaza sa impartim casa in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)