avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea sotului supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea sotului supravietuitor

va rog sa-mi spuneti cum se imparte mostenirea sotului decedat intre copilul acestuia si sotul supravietuitor. copilul este rezultat dintr-o casatorie anterioara iar propietatile sunt dobandite inainte de ultima casatorie. daca sotul supravietuitor mosteneste ceva atunci exista o conditie in legatura cu durata casatoriei? multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 14:44, 17 Ianuarie 2011
Sotul supravietuitor in concurs cu descendentii defunctului (indiferent daca sunt dintr-o casatorie, dintr-alta sau din afara casatoriei) mosteneste 1/4 din averea sotului defunct.

Singura cerinta este calitatea de sot. Nu conteaza daca ieri a fost casatoria si poimaine inmormantarea. Nu are importanta cat timp s-a scurs de la incheierea casatoriei.

Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Mostenire Popescuiulia2008@gimail.com Popescuiulia2008@gimail.com Ce mosteneste sotul supravietuitor atunci cand sotul decedat a dobandit imobilul inainte de casatirie si are si copii dintr- o casatirie anterioara (vezi toată discuția)
Sotul rezervatar prietena prietena Care sunt drepturile unui rezervatar in cazul unei a 2-a casnicii? Daca nu exista copii in acest caz, cei din prima casnicie isi pierd drepturile? (vezi toată discuția)