Buna ziua.
Masina personala a fost lovita in spate de o alta masina (la o trecere de pietoni cel din spate nu a mai avut timp sa franeze si a intrat in spatele masinii mele). Accidentul a avut loc in Braila, pe 24 dec anul trecut - cum pe 24 era inchis la sediul firmei de asigurari al celui care a cauzat accidentul, am mers pe 27 dec si am prezentat acest caz firmei de asigurari (consultantul de acolo a facut poze si a completat o constatare, pe care le-a trimis la Bucuresti si mi s-a spus sa las masina in curtea celor cu care firma de asigurari are contract sa mi-o repare pana voi primi un raspuns scris de la Bucuresti). Am primit raspunsul saptamana trecuta, vineri, 14 ian, in care imi mentioneaza ca nu imi vor repara masina, caci din poze, din constatare, nu rezulta ca masina mea ar fi fost avariata in urma accidentului. Am trimis astazi o notificare pe mail-ul firmei de asigurari sa reanalizeze acest dosar, iar cel care a cauzat accidentul a trimis si o reclamatie la CSA. In caz ca voi primi tot un raspuns negativ, ca nu-mi repara masina, sa-mi spuneti va rog cum ar trebui sa procedez - ca ultima solutie, as recurge la a-i da in judecata, dar sper sa nu se ajunga acolo. Problema mai este si ca eu am nevoie de masina si nu mi se pare normal ca am ramas atata timp fara ea, daramite ca vor sa mi-o dea inapoi neraparata. In eventualitatea unui proces, am si martori la acest accident - cei care se aflau cu mine in masina in momentul producerii accidentului, plus un politist care trecea pe acolo chiar atunci. Acest politist ne-a intrebat daca e vreo victima (nu a fost) si i-am zis ca decidem sa mi se repare masina pe asigurarea celui care ne-a lovit.
Va multumesc anticipat pt raspunsul Dvs
situatia dvs este ultima moda in domeniul asigurarilor. din experienta n u veti reusi cu reclamatiile la CSA, veti primi raspuns cum ca este bine sa va adresati instantei.
va pot recomanda de pe acum sa mergeti la un avocat impreuna cu care sa decideti tactica de joc.
Va multumesc mult pt raspuns, desi nu ma incanta absolut deloc ce imi spuneti ca se intampla acum cu asigurarile. Voi astepta totusi si raspunsul la sesizarea pe care le-am facut-o.
Problema cu procesul este ca dureaza foarte mult, eu am depus o actiune in luna aprilie 2010 si am avut primul termen in ianuarie 2011.
In ceea ce priveste sesizarile pe care le faceti, fie catrea asigurator, fie catre CSA, va recomand sa le trimiti prin Posta Romana cu confirmare de primire - pot reprezenta probe in instanta.
Va marturisesc din experienta personala, faptul ca am fost nevoit sa insist pe langa CSA vreme de aproape 6 luni de zile, pana cand sa obtin, de la asigurator, ceea ce mi se cuvenea conform normelor CSA.
Nu pot sa va recomand decat sa studiati legislatia cu atentie, sa vedeti ce drepturi aveti, sa-i atentionati pe cei de la CSA de faptul ca drepturile va sunt incalcate - faceti referire la articole din normele CSA.
Daca nu aveti sorti de izbanda si daca aveti posibilitati, mergeti pe mana unui avocat dar, dupa cum am mai spus, e o treaba de durata.
Asa este, din pacate "reanalizarea" va avea acelasi rezultat mai mult ca sigur. Singura solutie este actiunea in instanta impotriva societatii de asigurari. Onorariul avocatului se va constitui cheltuiala de judecata si il veti recupera odata cu executarea sentintei.
Singura problema pe care o vad in situatia dumneavoastra , va fi primul termen de judecata , in sensul ca va fi undeva prin Octombrie a.c. daca este vorba de Judecatoria Braila si mai scurt daca este o alta judecatorie din judet.
Refuz plata dauna rca
nesu
In data de 29.11.2010 fiul meu a avut un accident rutier din vina exclusiva a celuilalt sofer. Am mersin data de 30.11.2010 la firma de asigurari a acestuia ... (vezi toată discuția)
Asigurari
anitaovidiu
Masina societatii mele de transport a fost lovita in data de 13.12.2010 de o masina care are RCA la Carpatica, s-au facut poze, s-a intocmit dosarul, am dus ... (vezi toată discuția)