avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... arenda, regim juridic si fiscal
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

arenda, regim juridic si fiscal

Buna ziua,

Dorim sa dam in arenda terenurile agricole ce au apartinut soacrei mele, care a decedat (decembrie 2009) si pentru care nu este facuta succesiune (sunt 4 frati).
Din motive de rentabilitate am hotarat ca e mai bine sa le dam in arenda, unei persoane care se ocupa cu cultivarea terenurilor agricole.

Doresc sa va intreb, care este forma legala pentru aceste servicii, dar si regimul fiscal al unui eventual contract, in conditiile de mai sus?

Multumesc frumos.

Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
Silvia Monica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Silvia Monica , utilizator 17:56, 19 Ianuarie 2011
Va rog frumos, as dori un raspuns.
Buna ziua, nu stiu daca am inteles exact ce doriti dar o sa incerc sa va raspund.

In primul rand v-ar trebui un certificat de mostenitor .
In al doilea rand intre mostenitori si arendas se incheie un contract de arenda. (contractul de arenda este aprobat prin Legea nr.16/1994).
Arendatorii (mostenitorii) sunt obligati sa plateasca impozitul pe teren si impozit pe veniturile realizate din arenda.
Multumesc.
Exact asta doream sa stiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendarea unui teren marusca marusca Situatia este urmatoarea: sintem mai multi frati mostenitori ai unui teren detinut de tata. Unul dintre frati a incheiat un act sub semnatura privata cu o ... (vezi toată discuția)
Posibilitati reziliere contract de arenda" parintily parintily Buna ziua, Mama soacrei mele a incheiat un contract de arenda in 2009 pe o durata de 20 ani cu o societate agricola locala. Anul trecut aceasta a decedat si ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare-drept de preemptiune spirykos spirykos Suntem patru mostenitori ai unei suprafete agricole,succesiunile fiind facute rand pe rand,dupa decesul parintilor care erau frati.In 20 noiembrie 2009 s-a ... (vezi toată discuția)