avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Urgent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Incepand cu 8 noiembrie 2010 si pana la 31 ianuarie 2011 am un numar de trei certificate medicale pentru sarcina si lauzie, eliberate succesiv.
In data de 9 ianuarie 2011 am nascut .
Intrebare: Unde se termina sau care este data la care inceteaza concediul de maternitate (sarcina si lauzie) ?
Cand incepe concediul pentru cresterea copilului ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:11, 17 Ianuarie 2011
Daca ati nascut pe data de 09.01.2011, concediul pentru cresterea copilului va putea incepe dupa efectuarea obligatorie a celor 42 de zile de concediu postnatal.
1. Concediul de maternitate inceteaza dupa efectuarea celor 126 de zile.
2. OUG 111/2010 prevede:
Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
...
3. Observam ca OUG 111/2010 nu mai prevede posibilitatea de a intra in CCC inainte de terminarea concediului de maternitate (cele 126 de zile), adica incepand cu a 43-a zi de la nastere, indiferent daca nu s-a efectuat tot concediul de maternitate.
4. Dar sa asteptam si Normele de aplicare sa vedem daca aduce precizari in legatura cu acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce termen trebuie depusa cererea pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului? Elena_76 Elena_76 Buna seara. Am urmatoarea situatie: Cele 126 de zile de concediu de maternitate se termina la data de 14.05.2012. Cand trebuie depusa cererea pentru acordarea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua ! Va supun atentiei urmatoarea problema ; o salariata naste pe data de 15.06.2016, iar concediul de maternitate il incepe cu 01.06.2016. Este ... (vezi toată discuția)
Concediile prenatal si postnatal, 126 de zile? ginutz_a ginutz_a buna ziua, legea maternitatii stiu ca s-a modificat cu alegerea intre 1 an si 2 ani de stat in concediu de crestere copil. nu stiu insa daca s-a schimbat ... (vezi toată discuția)