avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Magazin pe internet
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Magazin pe internet

Doresc sa imi deschid un magazin de hainute pe blogul meu vreau sa aflu; de ce am nevoie si cum trebuie sa procedez pentru a-l deschide.
As mai vrea sa aflu cum se procedeaza in cazul in care vrei sa te asociezi cu cineva. Poti sa iti pierzi afacerea daca o deschizi pe adresa asociatului?

Multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: danielatone , utilizator 09:39, 18 Ianuarie 2011
in primul rand va trebui sa infiinatti o firma, sau macar un PFA. sa emiteti factura pentru fiecare vanzare. nu mai credeti tot ceea ce cititi: persoana care si-a pierdut afacerea pt ca a deschis firma pe adresa asociatului cine stie ce altceva a mai facut de a ajuns in situatia respectiva.
daca cereti plata ramburs prin posta sau curier, taiati si chitanta.
din cate stiu, curierul va poate vira banii si in banca si atunci inregistrati incasarea pe extrasul de cont bancar, adica emiteti doar factura.
Multumesc
Cum se poate deschide firma? Care sunt conditiile?
mergeti la registrul comertului si aflati tot ceea ce va intereseaza. din pacate eu sunt doar contabil, nu jurist :)
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru o firma comerciala: se poate trimite doar copia bonului fiscal pe e-mail? mitza67 mitza67 Sunt student si vreau sa incep o afacere. Am creat un s.r.l. si, pentru ca stau in chirie in Bucuresti, nu pot inregistra casa de marcat pe domiciliul actual, ... (vezi toată discuția)
Magazin online MariaPostolache MariaPostolache Buna ziua. De aproape doi ani vand bijuterii handmade pe diferite platforme din afara. Acest hobby in momentul de fata imi permite lejer sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)